KRKA LUONNONPUISTO

 Ja Kroatia postaukset saavat jatkoa.. Joko teitä kyllästyttää nämä? Kuvia on kamala kasa ja parhaiten saa vinkkejä, kun jakaa päiviä eri postauksiin. Koitan tiivistää loput kuvat, että päästäisiin näistäkin joskus eroon :D

Oltiin jo ennen reissua päätetty, että halutaan nähdä Krkan luonnonpuisto. Kierreltiin Splitin keskustassa eri matkanjärjestöjä läpi ja vertailtiin hintoja. Meille riitti matka, johon sisältyi bussikuljetukset sekä vapaaehtoinen oppaan esittelykierros. Löydettiinkin tällainen matka 28 eurolla (per henkilö). Hintaan kuului siis bussikuljetukset sekä venekuljetus  lähikylästä (jonka nimeä en nyt millään muista). Luonnonpuistoon piti siis ostaa itse sisäänpääsyliput, jotka olivat about 15-20e iästä riippuen. Bussimatka Splitistä kestää noin 1h 30min.

Onneksi meille sattui aurinkoinen päivä. Polut ja sillat menivät metsän keskellä, joten liian kuuma ei ollut missään vaiheessa. Reittejä menee vähän siellä täällä, mutta me pysyteltiin merkityillä alueilla. Senkin varrella riitti ihasteltavaa ja kuvattavaa. Vesi oli uskomattoman kirkasta, vihreä metsä sen ympärillä ja tuhannet kalat uimassa - kaikkialla oli niin kaunista ja puhdasta. Bongattiin myös käärme sekä erilaisia lintuja. 

Välillä käytiin uimassa, koska tuo veden väri ja virtaus houkutteli kovasti. Etsittiin vähän rauhallisempi paikka, sillä putousten juurella ihmisiä oli kamala määrä. Siitä tuleekin suurin miinus, kun juuri missään ei saanut olla omassa rauhassa. Toisaalta asia oli meillä tiedossa, mutta yllätti silti :D Kannattaa kuitenkin ottaa uikkarit mukaan ja pulahtaa. 

Veden alta bongattiin tällainen ihanuus.. 

Puistoalueelta löytyy myös muutama ravintola sekä jäätelökoju. Me ostettiin ainoastaan pientä snacksia, koska hintataso oli luonnollisesti korkeampi. Mukaan siis kannattaa ottaa omaa evästä sekä juomista!

Super kaunis paikka, mutta varmasti vielä kauniimpi turistiajan ulkopuolella. :)