KULMIEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

Olen itse värjäillyt kulmiani nyt reilu pari vuotta. Se on helppoa (kunhan muutaman kerran harjoittelee heh) ja edullista. Kulmaväri pysyy kulmissa noin pari-kolme viikkoa hyvänä, joten värjäilen niitä satunnaisesti oman fiiliksen mukaan, mutta ehkä keskimäärin noin kerran kuukaudessa. Etenkin kesällä kulmien värjääminen helpottaa elämää kovasti, kun välillä tulee oltua useampikin päivä ilman meikkiä. Kulmakarvoihin kannattaa siis vähän panostaa, sillä ne kehystävät kasvoja aika merkittävästi!

Käytän kulmien värjäämiseen Depend merkin kulmaväriä, jota myydään kaikissa suuremmissa tavarataloissa. Parhain sävy näin vaaleahiuksiselle on ruskeanmusta, koska se ei ole sävynä niin lämmin. Nykyään ostan värin ja hapetteen erikseen, koska en värjää ripsiäni ja tämä tulee myös edullisemmaksi. Tällä setillä värjää kulmat oikeasti monta monta kertaa!

Väriaineen kannattaa antaa vaikuttaa ensimmäisellä kerralla vähemmän aikaa, jotta näkee kuinka hyvin se tarttuu omiin kulmakarvoihin.

1. Aloita kulmien värjääminen sekoittamalla väriaine, jonka mittasuhteet löytyvät käyttämäsi kulmavärin ohjeesta. Esimerkiksi Dependin kotivärjäysseteissä ohjeistetaan puristamaan väriä 1-2cm ja lisäämään noin 10 hapetetippaa. Väriaine kannattaa sekoittaa huolellisesti ennen kuin aloitetaan kulmakarvojen värjääminen. 

Ennen värjäystä voit halutessasi suojata kulmien ympäristön vaseliinilla, jolloin väri ei tartu ihoon kiinni. Itse en ole kuitenkaan kokenut tarpeelliseksi, sillä putsaan yli menevän värin välittömästi aina vanupuikoilla.

2. Levitä väriä siveltimellä, vanupuikolla tai kulmaharjalla kulmakarvoihin. Väriä kannattaa ensin levittää vähän yli omien kulmien muodon, jotta väriä tulee jokaiseen karvaan. Pyyhi sitten vanupuikoilla ylimääräinen väri pois.

3. Värin kannattaa antaa vaikuttaa ensimmäisellä kerralla vain hetken, jottei lopputuloksesta tule liian tumma. Itse annan vaikuttaa noin +-10 minuuttia. Kun väri vaikuttaa kulmissa, voit nyppiä sillä aikaa hajakarvoja. 

4. Kun väri on vaikuttanut halutun ajan, poistetaan se lämpimään veteen kostutetulla vanulapulla. Väriä kannattaa kevyesti hangata kulmakarvoista edestakaisin vedoin, jotta mahdollisesti ihoon tarttunut väri irtoaa myös. Ensimmäisillä kerroilla väriä saattaa silti jäädä ihoon, mutta se häviää nopeasti 1-2 päivän kuluessa. Myös öljypitoinen silmämeikinpoistoaine voi olla avuksi, jos väriä on jäänyt pahasti ihoon.

Tässä kulmakarvojen värjäämisen lopputulos. 

Oletteko te värjänneet kulmianne kotona? Koetteko sen vaikeaksi?