LIMEJUUSTOKAKKU ILMAN LIIVATETTA

Torstaiheipat! Tää viikko on mennyt tähän asti ihan silmänräpäyksessä. Päiviin on mahtunut koulua ja uuden kurssin alkamista, urheilua ja esseiden kirjoittelua. Välillä oon kerennyt ottaa päikkärit, välillä en. Eiköhän sitä kuitenkin kerkeä nyt viikonloppuna lepäilemään.. :)

Valmistin sunnuntaina nopean ja yksinkertaisen juustokakun, tällä kertaa ilman liivatetta. Pikaisen Googlettelun jälkeen päädyin limejuustokakkuun, johon tarvittavat ainesosat löytyivät limeä ja keksejä lukuunottamatta kotoa. 

Kakun täyte on limen ansiosta ihan mielettömän raikas. Kaikki ei kuitenkaan sujunut ihan ongelmitta, sillä käytin pohjassa liian vähän rasvaa. Sen siitä saa, kun koittaa tehdä astetta terveellisemmän version ;) Allaolevassa ohjeessa olen kuitenkin ottanut tämän huomioon, joten siinä on oikeat mittasuhteet. Jos juustokakusta haluaa astetta juhlallisemman, laittaisin jokaista ainesosaa vaikka kolmanneksen enemmän, sillä nyt kakku on aika matala. Kokeilkaa ihmeessä, vaikka heti viikonloppuna!

LIMEJUUSTOKAKKU

Pohja

  • noin 160g keksejä (esim. Digestive)
  • 70 g voita

Täyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 limen mehut puristettuna
  • limen kuorta raastettuna
  • 2 rkl vaniliinisokeria
  • 0,5 dl sokeria
  1. Murskaa keksit ja yhdistä ne voisulan kanssa.
  2. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele keksipohja sen päälle. 
  3. Vatkaa kuohukerma. Lisää joukkoon turkkilainen jogurtti ja tuorejuusto. 
  4. Huuhtele lime ja raasta kuorta. Purista lopuksi limen mehut täytteen joukkoon.
  5. Lisää lopuksi sokeria oman maun mukaan.
  6. Sekoita ja kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun olla jääkaapissa yön yli tai ainakin muutaman tunnin ennen tarjoilua. :)