LUONNON MERKITYS HYVINVOINNILLE

Hiljaisuus, happirikas ilma ja kevyt tuulenvire. Satunnaiset luonnon omat äänet - narskuava lumi, risut jalkojen alla, lintujen laulu, tuuli ja natisevat puut.. Emme aina ymmärräkään, kuinka valtava merkitys näillä on hyvinvointimme suhteen.

Monet tutkimukset ovat todistaneet luonnon lisäävän ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Se auttaa vähentämään stressiä ja parantaa nopeasti mielialaa. Luonnossa liikkumisen jälkeen voin tuntea oloni psyykkisesti kevyemmäksi ja jollain tapaa vapaammaksi. Sitä tunnetta on vaikea selittää, mutta se olotila on höyhenen kevyt ja jollain positiivisella tapaa tyhjä. 

Normaalisti lenkkeilen usein kuulokkeet päässä, mutta luonnossa liikkumisessa tärkeintä on nimenomaan ympärillä tapahtuvien asioiden astiminen kaikilla aisteilla. Yhtenä lauantaina olin koko päivän yksin kotona ja mietin, mitä kivaa puuhaa keksisin. Keitin termariin teetä ja hypättiin Zazun kanssa autoon, jolla hurautettiin melko lähellä olevalle ulkoilualueelle. Meiltä on tähän saarelle noin 5km, jossa on aivan upeat ulkoilureitit ympäri vuoden. Paikalla oli muutamia muitakin ulkoilijoita, mutta ei onneksi liiaksi. Sai rauhassa olla omien ajatusten kanssa. Saarta ympäröi järvi ja se on melko tiheää metsää - eikö kuulosta kauniilta?

Zazullekin kivaa vaihtelua, kun pääsee välillä juoksentelemaan vapaana. <3 

Ulkona ruoka ja juoma maistuvat kymmenen kertaa paremmalta, joten toisinaan pakataan termarikahvien tai -teen lisäksi mukaan evästä. 

Huomaan hakeutuvani aina tasaisin väliajoin luontoon kävelemään. Samalla tulee rauhoituttua ihan eri tavalla, mitä kaupungin hälinässä lenkkeillessä, jossa voi oikein aistia ympäristön melun, saasteet, kiireen.. Luonnossa on ihan oma voimansa. Mitä luonnossa liikkuminen merkitsee sinulle?