MASCARPONEVAAHTO MANSIKOILLA

Ruokakolumnini julkaistu Keskiviikko -lehdessä. 

Huomaan leipovani kesäisin enemmän makeita kuin suolaisia herkkuja. Erilaiset piirakat ja tuorejuustokakut ovat suosikkejani. Toisinaan sitä kuitenkin haluaa päästä mahdollisimman helpolla ja saada kahvipöytään jotakin nopeasti valmistuvaa. Kun aikaa ei ole paljon, päädyn usein jälkiruokiin, jotka voin tehdä annoskulhoihin valmiiksi. Tällä kertaa kokeilin raikasta sitruuna-mascarponevaahtoa, jonka kruunasin tuoreilla mansikoilla ja keksinmuruilla. Yksi parhaimmista asioista Suomen kesässä on ehdottomasti tuoreet kotimaiset marjat. Niitä kannattaa nyt hyödyntää, sillä marjoista saa valmistettua monenlaisia jälkiruokia.

Sitruunaisen mascarponevaahdon valmistaminen ei vaadi montaa minuuttia ja sen voi tehdä etukäteen jääkaappiin maustumaan. Sitruuna ja tuoreet mansikat tuovat muuten melko tuhtiin jälkiruokaan raikkautta, joten tämä pieni makea herkku maistuu varmasti. :)

Sitruunainen mascarponevaahto tuoreilla mansikoilla

4 annosta

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastikettta

250 g mascarponejuustoa

1/2 dl tomusokeria

1 rkl vaniljasokeria

1 sitruuna

Koristeluun esimerkiksi keksejä ja tuoreita mansikoita

 

1. Aloita vatkaamalla vaniljakastike vaahdoksi.

2. Yhdistä vaahtoutunut vaniljakastike, mascarponejuusto ja sokerit.

3. Pese sitruuna ja raasta kuorta reilusti joukkoon. Purista myös sitruunan mehut.

4. Annostele mascarponevaahtoseos annoskulhoihin valmiiksi. Koristele annokset murustelemalla keksejä ja pilkkomalla tuoreita mansikoita pinnalle ennen tarjoilua.