MATKAN ENSIMMÄINEN KOHDE: SVETI STEFAN JA HOTELLISUOSITUS

Lähdimme Montenegroon pari viikkoa sitten keskiviikkona. Kolmen tunnin lentomatka meni hetkessä, sillä nukuin suurimman osan ajasta. Kun kone laskeutui Tivatin lentokentälle, oli kello vasta 10 aamulla. Aikaero on Suomeen -1h, joten meillä oli kokonainen päivä vielä edessä. Otettiin kentältä taksi, jotta päästiin mahdollisimman nopeasti hotellillemme. Taksikuskit pyytävät järkyttäviä summia, mutta yli 40 euroa ei kannata missään tapauksessa maksaa Tivatista Sveti Stefaniin. Sopikaa siis hinta aina ennen kuin istutte taksiin.

Lennot varattiin Tuilta ja hotellit varasin tuttuun tapaan Bookingsilta. Viikon aikana vaihdettiin aluetta ja hotellia kerran, joka osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Meidän ensimmäinen majapaikkamme oli Guest House Harmonia, joka sijaitsi vuoren rinteellä. Sieltä oli UPEAT maisemat merelle sekä takana jylhästi kohoaville vuorille! Tähän väliin on pakko sanoa, että Montenegro on todella vuoristoista maastoa, joten jos et tykkää mäkisillä teillä kävelystä, tarvitset auton. Mutta hei, tuli ainakin hyvää treeniä jaloille kaikesta siitä kapuamisesta :D

Guest House Harmonia sijaitsi noin 2km päässä tunnetusta Sveti Stefanin saaresta/kylästä. Sveti Stefaniin pystyy kävelemään, mutta silloin joutuu kulkemaan autotietä pitkin, joten kovinkaan turvallista se ei ole. Kerran otettiin taksi ja se maksoi 5 euroa. Huoneistot olivat ns. paritaloja, jotka olivat todella siistejä ja viihtyisiä. Meillä oli myös omat söpöt terassit, jossa istuskeltiin aina hetki ennen kuin lähdettiin illasta syömään. 

Hotellin henkilökunta oli ystävällistä ja he tekivät kaikkensa, jotta meillä oli viihtyisä loma. Yhtenä päivänä saimme omistajalta kyydin rannalle, jonne olisi ollut noin 2 kilometrin kävelymatka. Monet matkat olisivat olleet paljon lyhyempiä linnuntietä pitkin, mutta vuoristoisen maaston takia matka tuplaantui helposti. Autonvuokraus onnistui hotellimme kautta kätevästi, sillä auto tuotiin meille ja vielä ilman mitään lisäkuluja. 

Yhtenä aamuna syötiin hotellin tarjoama aamupala, joka maksoi aina 5 euroa. Listalta sai valita esimerkiksi munakasta, jogurttia, hedelmiä, paahtoleipää.. Sellaista perusruokaa. Muuten ostettiin lähikioskista (joka on ainoa "ruokakauppa" koko alueella) aamupalatarvikkeet. Hedelmiä, jogurttia, mehua, tuoretta patonkia.. Sillä jaksoi hyvin lounaaseen asti. Hintataso tässä pienessä kioskissa oli loppujen lopuksi melko sama kuin isommissa kaupoissa.

Kauniin huoneen ja ystävällisen henkilökunnan lisäksi uima-allasalue oli niiin kiva! Siis mitkä näkymät tosta olikaan. Jos ymmärsin oikein niin samassa pihapiirissä oli myös toinen hotelli, mutta kummatkin asukkaat saivat käyttää molempien allasalueita. Tämä meidän oli kuitenkin pikkiriikkisen hienompi.. Vaikka hotellin ympäristössä ei ollut kamalasti mitään nähtävää, niin lähellä olevan päätien varrelta meni busseja molempiin suuntiin. Muutaman kerran käytiin lähellä olevassa pienessä kaupungissa Petrovacissa, jos ja kun kaivattiin vähän elämää ympärille. Voin siis suositella meidän hotellia kaikille, ketkä kaipaavat rentoa olemista ja upeita maisemia. :)

Samalla alueella on pikkukaupan lisäksi kaksi ravintolaa, joista molemmista sai hyvää ruokaa. Ei mitenkään erityisen herkullista, mutta ylipäänsä ruoka oli varsinainen pettymys koko reissussa. Todella todella yksinkertaista ja melko mautonta. Olimme kuvitelleet, että Montenegro olisi saanut enemmän vaikutteita italialaisesta ruoasta, mutta näköjään ei. Parhaimmat ja maukkaimmat ruoat olivat pizza, grillattu kalmari sekä grillatut kasvikset.

Olisi kiva kuulla, jos teillä on toiveita/ideoita tulevista matkapostauksista. Mitä haluatte kuulla ja lukea? Reissuvideoita on tulossa peräti kolme, joista ensimmäinen saadaan jo loppuviikosta blogiin ;)