MATKAVINKIT: RIIKA

✗ Tärkein eli milloin matkustaa Riikaan? Minä sanoisin, että keväällä, kesällä tai alkusyksystä. Alkukevätkin meinasi olla vähän liian kylmää aikaa, mutta jos kylmyys tai epävakainen sää ei haittaa, niin miksei muulloinkin. :)

✗ Riikaan saa usein halvalla matkoja. Hotellit on huomattavasti halvempia kuin Suomessa. Me olimme 4 tähden hotellissa ja yö maksoi 55 euroa sisältäen aamiaisen. Lennot saa usein alle 100 eurolla eikä tunnin lentoaikakaan ole paha. Käsimatkatavaroilla pärjää parin päivän ajan erinomaisesti!

✗ Lentokentältä pääset keskustaan kätevästi ja edullisesti busseilla numero 33 ja 333. Bussit lähtevät läheltä terminaalia, muttei suoraan sen edestä. Onneksi siellä on hyvät kyltit opasteena :) Liput kannattaa ostaa terminaalin sisällä löytyvästä kioskista, josta ne saa vähän edullisemmin (1,15e lippu, kun taas bussissa se on noin 2e).

✗ Riikassa on ihan hyvät ostosmahdollisuudet. Vanhankaupungin laidalla on toinen ostoskeskus ja "uudenkaupungin" puolella toinen. Molemmat ovat kivoja. Esimerkkeinä COS, H&M, Esprit, Reserved, Massimo Dutti, Tommy Hilfiger, Gabor, Change, Mango. Keskustasta löytyy myös Zara, joka oli vähän vaikea löytää aluksi sekä Stockmann, Aldo, Levis, Adidas ja Nike jne. Hinnat olivat mielestäni samoja kuin Suomessa.

✗ Ravintoloissa ruoat olivat aavistuksen edullisempia kuin Suomessa. Kahviloissa hinnat vaihteli riippuen siitä, mitä tilasit. Usein erilaiset leivokset olivat huomattavasti edullisempia kuin Suomessa.

✗ 4 parasta ruoka- ja juomavinkkiä: Pikaravintola Wok to walk, josta sai mielettömän hyvää nuudeliwokkia. Baari/pubi Easy Beer, jossa oli kivan rento tunnelma ja hyvä asiakaspalvelu. Snacksit näyttivät myös herkullisilta! Kahvilaketju Double Coffee, jossa käytiin useamman kerran kahvilla tai drinkeillä.. Ravintola Easy Wine, jossa oli kymmenittäin eri viinimakuja. Ravintolana myös kivan rento ja erilainen.

✗ Ihmiset eivät väistä kadulla eikä kukaan kiittänyt kertaakaan, jos piti ovea auki. Tästä olin lukenut jo etukäteen, joten ei tullut yllätyksenä.

Kaiken kaikkiaan voin suositella Riikaan matkustamista. Sanotaan, että paras valinta juuri parin päivän matkalle! :)