MAUKAS KASVISPIIRAKKA

Tiesitkö, että tänään 23.1. vietetään piirakkapäivää? Kaikenlaisia päiviä sitä keksitäänkään , mutta mikäs siinä ;) Mä  nimittäin rakastan kaikkia suolaisia piirakoita. Vaikka perinteinen kinkkupiirakka on kuitenkin lempparini, halusin viime viikolla piirakkahimon iskiessä kokeilla jotain uutta yhdistelmää. Kaupasta lähti mukaan fetajuustokuutioita ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Kotona oli viimeisiä vetelevä basilikapuska, jonka hyödynsin piirakassa. Vaikka kyseessä onkin kasvispiirakka, niin tässä on silti runsaasti makua. Lopputuloksesta tuli siis herkullinen :)

KASVISPIIRAKKA TÄYNNÄ MAKUA

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • ripaus ruolaa
  • 1 rkl vettä

Täyte

  • noin 100 g (feta)juustokuutioita
  • noin 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • tuoretta basilikaa
  • ripaus suolaa ja mustapippurirouhetta
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • noin 0,5 dl juustoraastetta

1. Nypi pehmeä voi, suola ja jauhot. Lisää vesitilkka ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

2. Sekoita kulhossa kananmunat. Lisää kerma ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Sekoita.

3. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pienemmiksi paloiksi. Levitä ne, juustokuutiot ja tuoretta basilikaa pohjan päälle. Kaada kananmuna-kermaseos ja raasta kevyesti juustoa.

4. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Kivaa keskiviikkoa <3