MIELETTÖMÄN HYVÄ RAPARPERIPIIRAKKA

Raparperiaika on taas täällä! Muistan, kuinka pienenä tykkäsin syödä tätä ihanaa kirpsakkaa herkkua "raakana", vaikka äiti aina vähän pudisteli päätään.. Nykyään saan kylmiäväreitä, kun ajattelenkin sen makua haha! Raparperi on kyllä muuten ihan hyvää, etenkin kiisselin ja piirakan muodossa. Tykkäättekö te?

Olin koko edellisviikon suunnitellut leipovani raparperipiirakkaa, joten sunnuntaina tylsyyden iskiessä tekaisin varsin herkullisen piirakan. Valmistaminen on tosi helppoa ja nopeaa. Makukin paranee ja syvenee entisestään jääkaapissa.. :)

Raparperipiirakka

Murutaikina

  • 4 dl vehnäjauhoja 
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g voisulaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää viimeiseksi voisula.

Pohjataikina

Nappaa murutaikinasta noin 2/3 toiseen kulhoon, johon sekoitat:

  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 kananmuna

Kippaa taikina voideltuun ja jauhoitettuun piirakkavuokaan.

Täyte

  • 4-6 raparperitankoa paloina
  • 1 dl (jogurtti)rahkaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 tl vaniljasokeria

Asettele raparperipalat pohjataikinan päälle. Sekoita täytteen loput raaka-aineet ja kaada raparperien päälle. Murustele loput murutaikinasta kruunaamaan piirakan. Paista 175 °C uunissa noin 30 min. Jos haluat kruunata koko komeuden, niin tarjoile vanilijajäätelön tai -kastikkeen kanssa ;)