MIELLYTTÄVÄN TULINEN KATKARAPUPASTA

Jos multa kysyttäisiin lemppariruokaani, vastaisin perinteisten hamppareiden, pizzan ja meksikolaisen ruoan lisäksi erilaiset pastat.  Aiemmin jakamani carbonaran ohjeen löydät täältä ja kevyemmän tomaatti-valkosipuli-basilikapastan ohjeen puolestaan täältä.

Viime viikolla tuli syötyä katkarapupastaa pariinkin otteeseen. On tämäkin sen verran herkullista! Chili sopii katkarapujen kanssa kuin nenä päähän, joten vaikket tykkäisi tulisesta ruoasta, kannattaa sitä laittaa silti edes vähäsen. Valmistamiseen menee alle 15 minuuttia, joten pasta sopii erinomaisesti niin viikonloppuna kuin kiireisen arjen keskellä. :)

 Raaka-aineet

  • pastaa 
  • katkarapuja
  • valkosipulia
  • chiliä
  • ruokakermaa
  • mausteita (esim. paprikajauhetta, mustapippuria ja suolaa)
  • (rucolaa)
  1. Laita pastavesi kiehumaan ja lisää keitinveteen suola.
  2. Mikäli käytät pakastekatkarapuja, ota ne nyt viimeistään sulamaan. Voit esim. laittaa katkaravut kulhoon, jossa on lämmintä vettä.
     

     

  3. Pilko chiliä ja valkosipulia sen verran kuin haluat. Itse käytin chiliä aika reilusti ja valkosipulinkynsiä kolme kappaletta. Paista niitä öljyssä pannulla.
  4. Parin minuutin paistamisen jälkeen, lisää ruokakerma ja keitä se hiljalleen kokoon. Mausta lopuksi suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella.
  5. Ota pannu pois kuumalta levyltä ja lisää vasta siinä vaiheessa katkaravut kastikkeeseen. Näin ne eivät pääse kuivumaan ja muuttumaan kumimaisiksi.

6. Koristele lopuksi vaikkapa rucolalla & nauti! :)