MILTÄ NÄYTTÄÄ MEIDÄN OPISKELIJA-ASUNNOSSA?

Saimme viime syksynä tietää, että Savonlinnan kampus lakkautetaan kokonaan ja kaikki opettajakoulutuksen yksiköt siirretään Joensuuhun. Laitoimme heti tiedon saatuamme Joensuun opiskelija-asunnoille eli Ellille asuntohakemusta. Saimme asunnostamme tarjouksen kuukautta ennen muuttoa ja se oli pääosin sellainen, mitä halusimme, joten otimme asunnon vastaan. Ei se ihan täydellinen ollut, mutta ennen kaikkea avara, siisti ja edullinen sekä tietysti hyvällä sijainnilla. Muutimme Joensuuhun huhtikuun loppupuolella, joten olemme asunneet täällä jo useamman kuukauden. Paikka alkaa tuntua pikku hiljaa kodilta ja aikamoinen tuuri meillä kävi tämän asunnon suhteen. Vuokra meillä on 600 euron luokkaa.

Miltä meidän 55 neliöisessä kaksiossa näyttää?

Peili // Cobello

Eteisemme on pieni, mutta avara, koska se yhdistyy suoraan keittiöön ja olohuoneeseen. Ensimmäistä kertaa meillä on tupakeittiö, josta olen unelmoinut aina. Mä tykkään tästä ratkaisusta ihan älyttömästi, koska häärätään molemmat  paljon keittiössä, niin samalla on myös helppo jutella toisen kanssa. 

Puurasia // H&M

Nyt silmä alkaa olla jo tottunut tuohon oranssiin välitilaan, vaikka edelleen jaksan ihmetellä tuota värivalintaa. Muuten meidän keittiö on tilava ja kaappeja on runsaasti. Tosin silti jokaikinen kaappi on täynnä astioita, ruoanlaittovälineitä yms.

Lehti tyynynpäälliset // Cobello

Kohta on vaihdettava syksyisemmät tyynynpäälliset tilalle, vaikka tykkäänkin noista Cobellon väreistä ja kuosista älyttömästi. 

Huoneen toisessa päässä eli "olohuoneessa" ei ole mitään uutta, vaan mukana kulki kaikki vanhat kalusteemme. Huone on  todella tilava ja isojen ikkunoiden ansiosta erittäin valoisa. Täällä tulee ehdottomasti vietettyä eniten aikaa. Olohuoneesta pääsee myös meidän pienelle parvekkeellemme, josta saatiinkin ihan viihtyisä tila ostamalla Torista sinne parvekekalusteet.

Parvekkeelta löytyy pieni pöytä ja kaksi tuolia sekä muutama viherkasvi. Tässä onkin tänä kesänä tullut vietettyä paljon aikaa, vaikka alunperin meinattiin jättää koko parveke laittamatta. Uudet koristevalot pujotettiin kaiteen ympärille ja ne antavat iltaisin todella tunnelmallisen valon :)

Eteisestä on myös käynti meidän isoon makuuhuoneeseemme. Toisella puolella seinää on vaatekaappeja ja sänkyä vastapäätä Zazun peti ja pieni hylly televisiolle. Tuo uusi sängynpääty oli kyllä huippuostos, sillä se jotenkin kruunaa meidän makkarin ja sänkykin on entistä houkuttelevamman näköinen. Oikein kutsuu iltaisin luokseen!

Ja lopuksi meidän pieni kylppäri, joka on niin yksinkertainen kuin voi vaan olla. Yksi seinä on vihreää kaakelia, joten kieltämättä vähän tulee aina sairaalavibat mieleen haha! Onneksi suihkuverholla saa peitettyä tuon seinän..

Ollaan viihdytty tässä asunnossa loistavasti ja Zazukin mieltää tämän jo selkeästi kodikseen. Eiköhän me tässä viihdytä meidän opiskelujen ajan :)