MILTÄ TUNTUU, KUN EI SAA OPISKELUPAIKKAA?

Tämän vuoden tulokset korkeakoulujen yhteishausta ovat ilmeisesti tulleet. Silloin, kun sain itse opiskelupaikan, piti tuloksia odottaa 1.7. asti. Siihenkään mennessä kaikki tulokset eivät tainneet olla vielä edes tulleet! Muistan, kuinka stressaavaa aikaa koko kesäkuu oli, kun tuloksia alkoi tippumaan eri aloille ja piti ravata monta kertaa opintopolussa katsomassa oman haun tilanne. Teksti "opiskeluvalinta kesken" alkoi loppuvaiheessa jo ärsyttää hah!

Olen itse ollut myös siinä tilanteessa, ettei opiskelupaikka aukeakaan. Ensimmäisellä hakukerralla tiesin asian, mutta seuraavat yksi vai kaksi kertaa (en enää edes muista :D) olivat valtava pettymys. Se tunne on jotain aivan kamalaa, jota sen kokenut voi ainoastaan ymmärtää. Kun teet ja annat kaikkesi asian eteen, muttei se johda toivottuun tulokseen. Se tuntuu suoraan sanottuna paskalta. Kyllä siinä monet itkupotkuraivarit tuli vedettyä seuraavan viikon aikana. Minä siis tiedän miltä se tuntuu. Hetkeen mitkään sanat eivät riitä parantamaan sen hetken fiilistä. Onneksi se kestää vain hetken.

Uskokaa pois, että te jotka jäitte ilman opiskelupaikkaa, niin kyllä se paikka vielä aukeaa! Kaikella on tarkoitus, joten uskokaa itseenne ja tekemiseenne. Muistuttelen usein itselleni, että jos olisin päässyt aiemmin opiskelemaan opettajaksi, asuisimme Niklaksen kanssa tällä hetkellä luultavasti eri kaupungeissa. Kova työ ja sitkeys palkitaan vielä jossain vaiheessa <3