MINILOMA HELSINGISSÄ

Olimme viikko sitten Niklaksen kanssa minireissulla Helsingissä ja meillä oli huippukivaa. Harmi, että yksi yö on todella lyhyt aika, joten välillä saatiin olla juoksujalkaa tekemässä asioita. Lauantaina tuli käveltyä reilu 22 000 askelta ja mittarin mukaan se vastasi vajaa 20kilometriä hahha :-D


Olin laiskalla päällä ja jätin järkkärin kotiin, joten nyt saatte tyytyä puhelinkuviin. Tiivistettynä käytiin testaamassa muutamia eri ruokapaikkoja & kierreltiin muutamia kauppoja. :-)

Lauantaina saavuin puoli yhden maissa Helsinkiin, jossa N oli jo mua vastassa. Lähdettiin suoraan kävelemään kohti hotelliamme Scandic Grand Marinaa, jossa oli hotellitarjouksena yö 69e. Muuten oltiin hotelliin ihan tyytyväisiä, mutta aamupalan tarjontaan olin pettynyt (hyvä aamupala vaatii vesimelonia:D). 

Kun oltiin saatu hotellihuone ja laitettua kamppeet paikoilleen, otettiin uudestaan suunnaksi keskusta, sillä molemmilla alkoi olla karmiva nälkä. Koitin etsiä meille hyvää ruokapaikkaa, ja lopuksi päädyttiin Aleksi 13 yläkerrassa sijaitsevaan Factoryyn, jossa oli lounas meneillään. Ruoka oli todella hyvää ja monipuolista, eikä 13 euron hinta ollut paha. :-) Rauhassa syötyämme jatkoimme kaupungilla kiertelyä ja kahvittelua iltaan asti.

Kun kello tuli kuusi ja kaupat menivät kiinni, palasimme takaisin hotelliimme. N kävi saunassa sillä aikaa, kun mä parantelin meikkiä ja lepuuttelin jalkoja.. Jalat oli jo ihan muussia tossa vaiheessa!

Ravintolaksi päätyi pitkän pohdinnan jälkeen Rafaello, jossa olen joskus aiemminkin käynyt. Kohtuuhintainen & hyvä ravintola omasta mielestä. Koska emme olleet tajunneet tehdä pöytävarausta, jouduttiin odottelemaan hetki pöydän saantia. Suunatasimme siksi aikaa ottamaan yhdet drinksut siihen lähelle.

Alkuruuaksi otimme etanoita & pääruuaksi pastaa. Oikein positiivinen kokemus jäi tälläkin kertaa kyseisestä ravintolasta. :-) Joskus yhdentoista maissa lampsittiin takaisin hotellille, jossa katseltiin vielä hetki telkkaria ennen kuin käytiinkin jo nukkumaan. Kesken yötä heräsin järkyttävään pohjekramppiin, joka kesti reilu tunnin. En ole ikinä kärsinyt niin pahasta lihassärystä!

Aamusta käytiin aamupalalla, jonka jälkeen luovutettiinkin jo huone. Viimeiset tunnit käppäiltiin kaupungilla ja ennen bussin lähtöä tankkasimme itsemme Iguana nimisessä raflassa. Tosi viihtyisä ja kohtuuhintainen paikka tuokin! 

Mä itse rakastan Helsinkiä, ja voisin kuvitella opiskelevani siellä, mutta Niklaksen mielestä se on aivan liian iso kaupunki. Hahhah, mun maalaispoika ♥