MINILOMA JOENSUUSSA KUVINA JA VIDEONA

Teimme noin viikko sitten toisen reissun tulevaan kotikaupunkiimme Joensuuhun. Entistä enemmän tuntuu siltä, että kyllä me tullaan siellä ihan hyvin viihtymään. Kovasti tulee Mikkelivibat, vaikka kyse onkin vähän isommasta kaupungista. :) Tarkoituksena oli siis käydä katsomassa yhtä asuntoa. Koska Savonlinnan ja Joensuun väliset bussiyhteydet ovat lähes tulkoon olemattomat, olimme samalla yhden yön Joensuussa. Liityimme PKO:n asiakasomistajiksi, jolloin etuna sai sopivasti yhden hotelliyön ilmaiseksi. Kävipä meillä tuuri!

Menomatka kesti noin 5 tuntia. Ensimmäinen 1,5 tunnin vaihto oli jo heti Juvalla, jossa käytiin kiertämässä jokaikinen liike. Loppuaika kulutettiin K-Supermarketin penkeillä haha. Bussimatka meni muuten oikein rattoisasti hiihtoja jännittäessä.

Kun saavuimme Joensuuhun iltapäivästä, kävimme heti alkuun liittymässä PKO:n asiakasomistajiksi. Onneksi Sokos Hotellilla oli vielä muutama vapaa huone jäljellä. Vietiin tavarat huoneeseemme ja lähdettiin samantien kaupungille kiertelemään ja lounastamaan kevyesti. Tai no "kevyesti", koska syötiin pizza - tosin puoliksi ;)

Illallistamassa kävimme samassa rakennuksessa sijaitsevassa Torrerossa. Tilasin elämäni ensimmäistä kertaa ravintolassa kalaa, joka osoittautui nappivalinnaksi. Niin hyvää ja sopivan täyttävää! Juostiin pikaisesti vielä kaupan kautta huoneeseen, sillä mulla oli pakkomielle saada jälkiruoaksi jäätelöä haha :D

Ennen kuin pääsin jätskipurkkini kimppuun (iso suositus Pappagallon mangosorbettijäätelölle!) käytiin rentoutumassa saunassa ja porealtaassa. Loppuilta menikin hotellin pehmeisiin sänkyihin upottautuneena, American Pieta katsoessa ja jätskiä syödessä. Ei yhtään hassumpi tiistai-ilta!

Aamulla oli ihana herätä aikaisin, kun tiesi hotellin aamupalan odottavan. Hotellin aamupala on hyvä, jos sieltä löytyy runsaasti tuoreita hedelmiä ja täydellinen, jos on lisäksi pannukakkuja tai vohveleita. Sokos Hotel Joensuussa oli tarjolla tuoreita hedelmiä, joita tulikin vedettyä iso kulhollinen :D

Aamupalan jälkeen pakattiin kimpsut ja kampsut ja hengattiin hetki kaupungilla ennen kuin mentiin katsomaan asuntoa. Samalla tuli kysyttyä muutamista firmoista kesätöitä, sillä vielä ei ainakaan ole tärpännyt niiden kanssa. Asunnon suhteen oli kovat odotukset, ja sanotaan näin että itse asunto oli 8/10, mutta muutama pieni asia häiritsee. Saadaan viimeistään kuukauden kuluttua kuulla, että kuka hakijoista saa asunnon, mutta edelleen on kämppä etsinnän alla.

Rankka vuorokauden mittainen reissu, kun paluumatka kesti vaihtoineen 6 tuntia. Mutta positiivisena asiana saatiin ainakin ilmainen hotelliyö ja päästiin yhdessä tutustumaan Joensuuhun. :)

Loppuun vielä lyhyt video meidän minilomasta. Mukavaa torstai-iltaa :)