MINKÄLAISTA ON OLLUT KESÄTYÖ KAUPAN KASSALLA?

Ai että mä nautin tästä Suomen kesästä! Ihan kamalaa ajatella, että mennään jo yli heinäkuun puolivälissä. Miellän kyllä elokuun vielä kesäksi ja osittain syyskuunkin, koska silloin on yleensä vielä ihan lämpimiä ja aurinkoisia päiviä. :) Onhan tässä siis kesää vielä jäljellä, joten ei syytä huoleen.

Nyt on mennyt aikalailla reilu 2,5 kuukautta siitä, kun aloitin kesätyöt kaupassa. Teen keskimäärin 3-5 vuoroa viikossa, joten aikaa jää myös kivasti muuhun. Työ alkaa olla jo aika hyvin hanskassa, vaikka edelleen tulee toisinaan niitä ahaa-elämyksiä. Tänään mä ajattelin vähän avata, että minkälaista on olla kaupassa ja nimenomaan kassalla töissä.

Kun hain keväällä kesätöitä, hain vähän kaikilta eri aloilta. Laitoin menemään kymmeniä hakemuksia ja yksi sitten tärppäsi - pääsin kauppaan töihin. Olin jo pitkään halunnut kokeilla, että minkälaista on kaupassa työskentely ja kesätyönä homma kiinnosti suuresti. Olen yllättynyt, kuinka monipuolista työ loppuen lopuksi on. Eihän ne päivät siis kauheasti eroa toisistaan, mutta kyllä aina silloin tällöin asiakas tai jotkut erityistilanteet muuttaa päivän kulkua. Ensimmäisten viikkojen aikana tuli tehtyä virheitä, mutta niitä nyt sattuu kaikille.

Mulla on käynyt mieletön mäihä, sillä meidän koko työporukka on aivan ihana ja kaikki uudet työntekijät on otettu tosi hyvin vastaan. Oon myös saanut uusia kavereita ja muutamaan päässyt tutustumaan ihan vapaa-ajalla. Tästä en voisi olla kiitollisempi, sillä enää ei ole niin yksinäinen olo Joensuussa. Kaupungilla ollessa saattaa jopa törmätä tuttuihin :D

Vaikka työ vaatii tarkkuutta, pitkää pinnaa ja iloista asennetta, niin en voisi olla iloisempi että sain tämän työn. Oikeastaan ainut negatiivinen asia on surkea palkka, joka on meikäläisellä reilu 9 euroa tunti. Se on kuitenkin ihan ymmärrettävä asia eikä haittaa, koska muuten tuolla on ollut niin mukavaa ja oon saanut arvokasta kokemusta :) Monet varoittelivat vihaisista asiakkaista, mutta osasin odottaa sitä. Kyllä mullekin on naama punaisena huudettu, että kuinka tyhmä olen tai eikö osata kirjoittaa tarjoustuotteisiin selkeästi, mitä alennettu hintaa koskee yms. En kuitenkaan voisi ottaa moista kommenttia itseeni.

Kesätyöni jatkuu nyt syyskuun loppuun asti, jonka jälkeen jatkan taas opiskelijana ja alan kirjoittelemaan kandia (ihan hullua!). Olisin myös voinut jatkaa työsopimustani melko samanlaisella tuntimäärällä, mutta koin sen olevan ehkä vähän liikaa syksyn kandin ja harkan lisäksi. Ehkä vielä jossain vaiheessa!