MISTÄ SAADA JOULUFIILISTÄ?

Heippa ja mahtavaa joulukuun toista päivää! Uskon, että monet ovat alkaneet viimeistään tänä viikonloppuna koristelemaan kotia jouluisammaksi. Ehkä myös joululaulujen kuuntelu on aloitettu. Ei uskoisi, että jouluaattoon on enää mun matematiikalla 22 yötä. Onneksi tällä hetkellä ulkona on ihanan jouluinen ja talvinen sää - maa on valkeana ja lunta pyryttää koko ajan lisää. Voisin väittää, että lumi on yksi tärkeimmistä joulufiiliksen tuojista. Entä mitkä muut tekijät nostattavat joulufiilistä? 

❄️ Joululaulujen kuuntelu. Olen jo reilu viikon verran kuunnellut joululauluja ja ilokseni huomasin viikonloppuna, että jouluradio toimii taas ja Aalto soittaa myös joululauluja. Kuuntelin eilen Mikkelistä takaisin kotiin ajaessa 3 tuntia putkeen joululauluja ja lauleskelin parhaani mukaan perässä. Ihan parasta! Lempparikappaleet voisin kerätä omaan postaukseensa, mutta pakko ainakin mainita Justin Bieberin Mistletoe ja Antti Tuiskun Lämmin lumi peittää maan.

❄️ Koristele koti jouluisaksi. Meillä se tarkoittaa lähinnä koristevaloja, kynttilöitä ja lyhtyjä, vähän punaista ja hopeaa siellä täällä sekä muutamia yksittäisiä koriste-esineitä.

❄️ Piparitalkoot. Piparien leipominen ja koristelu tonttulakit päässä ja joululaulut taustalla soiden toimii varmasti. Myös joulutorttujen tekeminen ja glögin lipittäminen kuuluu jouluun ja sen odotteluun.

❄️ Jouluiset tuoksut kotona. Tuoksukynttilät, glögi, piparit, kuusi, kaneli, kardemumma.. <3

❄️ Joululeffat. Jouluaiheisia elokuvia on valtava määrä, mutta harva niistä on kovinkaan hyvä. Katsomisen arvoisia elokuvia on mielestäni esimerkiksi The Holiday, Joulupukki ja noitarumpu, Jouluhäät, Joulutarina. Firman pikkujoulut, The Family Stone ja Niko.

❄️ Käytä jouluisia astioita, oloasuja, pussilakanoita tai jotain, mikä muistuttaa joulusta. Itse aion esimerkiksi vaihtaa meille ensi viikolla punaiset pussilakanat sänkyyn :)

❄️ Joulutapahtumissa käyminen. Jokaisessa kaupungissa järjestetään varmasti jonkinlaista joulutapahtumaa, joten niistä kannattaa käydä hakemassa joulutunnelmaa. Joensuun Taitokortteliin rakennetaan joulukuun ajaksi pieni joulukylä, jossa ihmiset myyvät esimerkiksi käsitöitä ja pientä syötävää ja juotavaa.

❄️ Kauneimmat joululaulut tai muut joulukonsertit. En ole itse moneen vuoteen käynyt laulamassa joululauluja, mutta tänä vuonna olen vähän jopa innostunut ajatuksesta. Katsotaan!

❄️ Joululahjojen ostaminen/tekeminen itse ja niiden paketoiminen. Tämä ei kaiketi tarvitse selittelyjä, koska lahjojen paketoiminen kauniisiin joulupapereihin on jotenkin rentouttavaa ja jännittävää.

❄️ Jouluisten ruokien ja leivonnaisten tekeminen. Pipareiden ja torttujen lisäksi on muitakin jouluun liittyviä ruokia ja leivonnaisia. Esimerkiksi granaattiomenapannacotta sopii niin joulun odotukseen kuin joulun jälkiruoaksi.

❄️ Pienet hyvät teot. Joulupuukeräykseen viety paketti tai edes pieni lahjoitus sairaaloille ja vähävaraisille tuo hyvän mielen itselle sekä muille. 

❄️ Stressin vähentäminen ja rauhoittuminen. Turhia paineita ei kannata ottaa mistään jouluun liittyvästä, koska siitä kärsii kaikki ympärillä. Joulufiilis tulee, jos on tullakseen.

Näiden vinkkien myötä toivotan teille ihanaa sunnuntaita ♡