MITÄ MIELTÄ OLEN UUSISTA HIUKSISTANI?

Pari viikkoa sitten sain yhtenä päivänä tarpeekseni sen hetkisistä hiuksistani. Väri oli taittanut jo liikaa lämpimään päin ja näytti jotenkin nuhjuiselta. Olen jo useamman kerran käynyt Mikkelissä Henniksessä ja sinne ajattelin tälläkin kertaa suunnata. Valitettavasti vapaita aikoja ei ollut saatavilla juuri niinä päivinä, kun olin Mikkelissä, joten täytyi etsiä kampaaja täältä Savonlinnasta.

Jännitti ihan pirusti mennä täysin uuteen kampaajaan ja antaa hiukset vieraan ihmisen käsiteltäviksi. Etenkin, kun en tarkalleen ottaen itsekkään tiennyt, mitä halusin niille tehtävän. Näytin kampaajalleni muutaman inspiraatiokuvan ja päädyttiin tekemään ns. balayageväri. Ajatuksena oli tummentaa tyveä muutaman asteen verran ja viilentää sävyä kauttaaltaan. Painotin kuitenkin, etten halua hiuksistani _harmaita_.

Pesupaikalta istahtaessani takaisin penkkiin oli pieni shokki edessä - kampaajan varoittelusta huolimatta. HIUKSENI OLIVAT TODELLA TUMMAT. Kampaajani kuitenkin vakuutti, että väri muuttuisi täysin, kun saataisiin tukka kuivaksi. En pahemmin uskaltanut katsoa peiliin seuraavaan 10 minuuttiin. Huh, kuinka harmaalta hiukseni näyttivätkään kuivana ja, kuinka tumma tyvi mulle oltiin tehty.

Aina, kun osuin peilin eteen tuona päivänä, piti hetki katsella ja ihmetellä. Kuinka oudolta näytinkään! Pikkuhiljaa aloin kuitenkin tottua näkemääni ja tällä hetkellä olen ihan sujut värin kanssa. Toisaalta on kivaa tehdä hiuksille jotain erilaista kuin yleensä! Tummempi sävy sopii myös erinomaisesti syksyyn ja talveen. Luultavasti keväämmällä mennään taas vaaleampaan päin, sillä se on kuitenkin enemmän oma juttuni. Olen kuitenkin näin parin päivän jälkeen ihan tyytyväinen hiuksiini, vaikkei lopputuloksesta tullutkaan täysin sellaista kuin olin toivonut.

Toisinaan sitä kaipaa vaihtelua. Aina sen ei tarvitse olla mitään järjettömän radikaalia enkä sellaista suosittelekkaan, sillä  pienissäkin muutoksissa voi olla totuttelemista. Sen tämä kampaajakerta osoitti.

Onko teille ikinä sattunut niin, ettette olekkaan saaneet toivomaanne hiusväriä tai leikkausta?