MITÄ TÄNÄÄN MIETIN?

Tänään mietin ensimmäistä kertaa (siis kunnolla) alle kahden kuukauden päässä häämöttävää joulua. Viime vuonna koko jouluinnostus ei ollut ihan huipussaan, koska vietettiin sitä ensimmäistä kertaa ulkomailla. Vaikka Meksikossa joulu oli oikein ihana, niin silti sitä oikein kaipaa kunnon joulua Suomessa. Kodin sisustaminen jouluisammaksi, joululaulut ja -tortut, piparien leipominen, lahjojen ostaminen ja tietty jouluruoka. Ah, tänä vuonna haluaisin myös kokeilla tehdä jotain uutta ja erilaista meidän joulupöytään. Toivon mukaan saadaan kaunis luminen joulu.

Joulun odottelun lisäksi tänään mun mielessä on ollut stressi ja kiire. Höpötän taas meidän harkasta, mutta luoja kuinka paljon yksi harjoittelu vie voimavaroja. Itse oppituntien pitäminen ei ole rankkaa, mutta kaikki muu sen ympärillä. Kaikkien suunnitelmien tulee olla niin tarkkoja ja yksityiskohtaisia, on tehtäviä, tuntien seuraamista (josta en edes koe hyötyväni mitenkään), matkoihin kuluva aika, tapaamiset ohjaavan opettajan ja yliopiston opettajan kanssa, pakolliset luennot yliopiston puolelta, koulun ulkopuoliseen toimintaan tutustuminen ja mitä vielä.. Viimeisen reilu viikon aikana päiviin ei ole oikeasti mahtunut sellaista kunnon rentoilua viikonloppua lukuunottamatta. Onneksi tämä ajanjakso on lyhyt ja yli puoliväli on jo ylitetty.

Keskusteltiin äitini kanssa juuri viikonloppuna siitä, että välillä elämässä on sellaisia ajanjaksoja, jolloin jostakin on vaan pakko tinkiä. Joku luopuu urheilusta, joku kavereiden tapaamisesta - kuka siis mistäkin. Itse olen huomannut, että koti saattaa olla koko ajan vähän kuin pommin jäljiltä. Vaikka viihdyn paremmin siistissä ympäristössä, niin voin kuitenkin ainakin hetkellisesti elää pienen sekasorron keskellä. Ennemmin valitsen sotkun kuin olen urheilematta. Nämä ovat kuitenkin valintoja joita varmasti jokainen joutuu välillä tekemään, koska vuorokaudessa ei riitä tunnit kaikkeen mitä haluaisi tehdä. 

Olisi mielenkiintoista kuulla, että mistä asiasta te luovutte kiiresimpinä ajanjaksoina.

Rentoa viikonloppua <3