AAMUPALAPUURO

Aamupalasta ja sen tärkeydestä on puhuttu aika paljon viime vuosina. Ja en kiellä sitä, etteikö se olisi tärkeä. Kun olet noussut sängystä ylös, niin ei mene kuin puoli tuntia ja on kamala nälkä. Käytän kuitenkin aina ensin Zazun lyhkäisellä aamukävelyllä, mutta mihinkään kauemmas en kyllä enää suostu lähtemään ilman aamupalaa. :D 

Ennen mun aamupala koostui pitkälti kahvista ja jogurtista, mutta Niklaksen alkaessa syömään aamupalaa mun kanssa, aloitettiin keittämään aamupuurot vähän ykskaks.. Ennen, kun söin puuroa (eli ehkä max. kerran kuussa), ei sen syöminen ollut mikään älytön nautinto. Ei ainakaan ilman sokeria. Yhtäkkiä olenkin nyt oppinut syömään puuroa ja sehän on ihan parasta aamupalaruokaa etenkin arkiaamuina, kun tarvitsee saada jotakin täyttävää nopeasti. Ja enää, ei tarvitse lisätä sokeria!

Tässä 5 vinkkiäni, kuinka tykätä ja oppia nauttimaan puurosta:

1. Älä tee mikropuuroa. Uhraa aamustasi 2 minuuttia pikapuuron tekoon hellalla. Mikropuurosta tulee paljon helpommin koostumukseltaan sellaista ällöttävän tönkköä (muista siis myös riittävä vesi, jotta puuro on sopivan juoksevaa!). Se myös räjähtää sinne helposti :D

2. Käytä suolaa. Olen kuullut, etteivät toiset laita puuroon lainkaan suolaa. Ainakin omaan makuun puuro ilman suolaa on pahaa. Edes pieni ripaus..

3. Vaihtele lisukkeita, joita heittää puuron sekaan. Itse tykkään käyttää ainoastaan marjoja. Yhtenä päivänä käytän mustikoita, toisena vadelmia ja kolmantena mansikoita jne.

4. Käytä jäisiä marjoja. En osaa perustella, mutta joku siinä on että jäisenä heitetyt marjat on paljon parempia puuron kanssa.

5. Opettele tykkäämään pikkuhiljaa ja kokeile eri merkkien hiutaleita. En tiedä, miksi itse aloin tykkäämään puurosta, mutta se vaan kertoo siitä, että myös sulle voi tapahtua niin! ;)

Ja loppuun pakko kysyä - tykkäätkö puurosta?