MITKÄ ASIAT TUOVAT MINULLE HYVÄÄ OLOA?

Olen puhunut joskus blogissani hyvinvoinnista ja aihealue kiinnostaa minua suuresti. Mitkä asiat saavat sinut voimaan paremmin tai mitkä puolestaan haittaavat sitä? Mitä hyvinvointi ylipäätään tarkoittaa? Mm. Näitä kysymyksiä on välillä hyvä pohtia, sillä jokaisen meidän elämästä löytyy asioita, jotka voivat vaikuttaa meihin uskomattoman paljon - positiivisella tavalla.

Mitkä asiat sitten tuovat minulle hyvää oloa?

Olen aina nauttinut liikkumisesta. Vaikka toisinaan ajatus lenkille lähtemisestä tuntuu vastenmieliseltä, niin empä ole koskaan katunut jälkeenpäin. Ja nimenomaan lenkkeily on tällainen liikuntamuoto, jota ilman en osaisi olla. Parastahan ulkoilu on silloin, kun on kaunis, aurinkoinen sää.  

Kotona oleminen. Viihdyn kotona todella hyvin. Usein bloggaan tai pyörin muuten vain sosiaalisessa mediassa, katselen lempparisarjoja, laitan ruokaa tai siivoan, kuuntelen musiikkia, nukun tai puuhailen pienen perheeni kanssa milloin mitäkin.. Tällaiset pienet asiat voivat myös olla niitä 'suuria' juttuja, josta saa energiaa. :)

Perheen ja kavereiden näkeminen. Toisaalta, vaikka viihdyn kotona, niin rakastan myös nähdä perheenjäseniä ja kavereita. Aina ei tarvitse edes tehdä mitään erikoista, riittää että on vain läsnä. Yksinoloa ja sosiaalisia suhteita siis sopivassa määrin!

Rutiinit ja arki. Kuulostaapa tylsältä. Arjen ja rutiinien ei kuitenkaan tarvitse olla kamalaa. Esimerkiksi meillä aamut on lähes poikkeuksetta tietyn tapaisia. Herään ja annan Zazulle ruoan, jatkan unia tunnin tai kaksi, herään ja vien Zazun aamukävelylle, jonka jälkeen teen aamupalaa jne.

"Spesiaali" tekeminen. Jottei arki ja rutiinit alkaisi maistumaan puulta, on välillä hyvä vähän irroitella. Se voi olla jonkun pienen asian muuttamista tai jotakin suurempaa. Vaihda maisemaa, varaa matka, muuta. Mitä vaan, mikä tuntuu hyvältä ja oikealta! Omalla kohdalla tuo uuden matkan varaaminen on takuuvarma keino ;)

Opettele tai kokeile jotakin uutta. Itsensä haastaminen on yllättävän kivaa. Ensin täytyy vain etsiä tekeminen, jossa haluaisi kehittyä tai mitä haluaisi kokeilla. Viime syksynä opettelin pikku hiljaa nauttimaan juoksulenkeistä. Parissa kuukaudessa pääsin jo hyvään vauhtiin, mutta lumen ja joululoman tultua, juoksu jäi. Heti, kun kevät alkaa enemmän näyttäytyä niin alan taas haastamaan itseäni tässä lajissa.

Pysähdy, ajattele ja unelmoi. Ja yksi tärkeimmistä. Välillä on hyvä pysähtyä aloilleen, pohtia omaa elämäntilannetta ja elämää. Kaipaatko elämääsi jotain muutosta vai oletko tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen? Unelmointi ei ole pahitteeksi, kunhan pitää huolen että menee niitä kohti parhaansa mukaan ❤️

Näiden ajatusten pohjalta toivotan kaikille mukavaa tiistaita! :)