MÖKKIJUHANNUS 2018

Odotin juhannusta ja mökille pääsyä valtavasti ja nyt ihmettelen, että miten se noin nopeasti menikään ohitse. Voi hitsi, miten kivaa meillä oli! Perjantai-iltana saavuttiin mökille niin myöhään, ettei juuri muuta tehtykään kuin syöty ja saunottu. Aattona oli myös kamalan kova tuuli ja sähköt hävisivät välillä lyhyeksi toviksi. Yöllä olikin parasta kavuta parvelle nukkumaan ja kuuntelemaan tuulen ujellusta. Kyllä muuten nukutti!

Juhannuksen ehkä olennaisin osa eli vasta. Ai että sen ja puusaunan tuoksu yhdessä! Muutaman kerran sitä tarkeni myös pulahtaa +15 asteiseen Saimaaseen..

Lauantaina me saatiin vieraita, kun paras ystäväni sekä Niklaksen sisko ja hänen miehensä tulivat käymään päiväseltään. Grillailtiin, saunottiin ja käytiin me kokeilemassa myös kalaonnea (tuloksetta). Yksi juhannuksen kohokohdista oli nähdä Niinaa. Puhuttiin siitä, kuinka tuntuu että vuosi vuodelta lähennytään entisestään. <3 

Vastan ja saunomisen lisäksi juhannukseen kuuluu tyylikäs mökkilok. Crocsit, villasukat ja porukoitten joku yli 20 vuotta vanha Adidaksen verkkatakki. Toi takki on itse asiassa aika makee!

Sää vaihteli koko viikonlopun ajan. Välillä aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, välillä taas satoi vettä ja tuuli niin kovaa, ettei ulkona tehnyt mieli olla. Silloin kaivettiin pelejä esille ja pelailtiin.. :) 

Ihme ja kumma, mutta ruokakuvia ei tullut tällä reissulla montaa otettua. Kyllä me syötiin - ja paljon :D Oli mm. burgereita, hodareita ja sitten sitä perinteistä grilliruokaa. Nyt voisikin paastota muutaman päivän ajan..

Aamupalaa päästiin nauttimaan myös yhtenä aamuna ulkosalla. Sunnuntaina herätessämme aurinko paistoi niin nätisti, ettei maltettu syödä sisällä.

Kyllä Suomen kesä on upea. Yöllä ei malttaisi millään käydä nukkumaan, kun tuota maisemaa ja luonnon ääniä voisi kuunnella loputtomiin. Niin kaunista, että sydän meinasi pakahtua onnesta joinain hetkinä. <3

Vaikka juhannus on nyt taputeltu, niin nautitaan vielä huomiseen asti Mikkelistä. Sitten takaisin Joensuuhun ja töiden pariin. Mutta minkälainen teidän juhannuksenne oli? :)