MUISTO LAPSUUSAJAN VAPUISTA

Vappu ei ole lapsuuttani lukuunottamatta ollut mikään lempparijuhlistani. Kolme vappua meni päntätessä Vakavaan ja muutama vappu teininä jossain puistossa pyörien. 7-8-vuotiaana järjestettiin naapurityttöjen kanssa meidän kotikujan asukkaille vappuriehoja. Tämä vappurieha kesti pari tuntia ja meillä oli kunnon ohjelmanumero aina suunniteltuna. Oli tanssiesityksiä Britney Spearsin tahtiin, pelleä ja balleriinaa, vitsien lukemista sekä "erätauolla" karkkien ja mehun myymistä.. Otettiin aina muutaman euron vai siihen aikaan markan pääsymaksu, joilla käytiin esityksen jälkeen ostamassa herkkuja. Vitsi, miten nostalgista! Mihinköhän vapun hohto on kadonnut vuosien myötä?

Tänä vuonna tultiin sopivasti viikonlopun viettoon Mikkeliin muutamastakin eri syystä ja vappu sattuikin osumaan siihen samalle visiitille. Päällimmäisenä mieleeni jäi äitini kanssa yhdessä leipomamme munkit, kotitekoinen sima, vappuaamun pilatestunti, perheen kanssa ulkoilu ja illasta saunominen. Päivällä grillattiin myös ensimmäistä kertaa koko kevään aikana, ja voin myöntää että grilliruokaa on ollut ihan älytön ikävä. Siis aurajuustolla täytetyt ja pekonilla käärityt herkkusienet on maailman paras keksintö eikä grillattu parsa ja kesäkurpitsa kyllä pahasti häviä. NAM!

Yöllä ei ollut mitään fiilistä lähteä keskustaan, joten käytiin katsomassa veljeni ja Niklaksen kanssa meidän "paikallinen" ja pelaamassa siellä muutama korttipeli. Samalla oli hauska kuunnella ja katsella pienessä maistissa olevien keski-iän ylittäneiden tanssahtelua ja laulamista. Puolen yön aikaan alkoi väsymys painaa, joten painuttiin suosiolla pehkuihin. Aika railakasta menoa vai mitä :D

Oliko teillä yhtään railakkaampi vappu?