NACHOKUORRUTETTUA KANAA JA VALKOSIPULIMAJONEESIA

Meillä syödään kanaa vähintään kerran viikossa. Raaka-aineena se on helppo yhdistää melkein ruokaan kuin ruokaan, joten erilaisilla variaatioilla ei tule kyllästyttyä. Löysin eilen kaapin perukoilta jämäpussin nachoja, jotka päätin hyödyntää kanan kanssa tekemällä nachokuorrutettua kanaa. Valmistamiseen ei mene pitkään ja kuorrute tuo kivaa pientä vaihtelua perinteiselle kanapihville. 

 Nachokuorrutettu kana

  • Maustamatonta broilerin rintafilettä
  • Nachoja
  • Maissijauhoja
  • 1-2 kananmunaa
  • Suolaa, mustapippuria, currya ja paprikajauhetta (suolaa saa laittaa ihan reilusti!)
  1. Murskaa nachot ja lisää joukkoon maissijauhoja sekä mausteet.
  2. Riko kananmuna(t) kulhoon ja sekoita rakenne rikki.
  3. Ripottele kevyesti suolaa myös broilerin rintafileisiin.
  4. Kasta fileet ensin kananmunassa kauttaaltaan ja sen jälkeen nacho-maissijauhoseoksessa. Toista tarvittaessa, mikäli kuorrutetta ei tartu tarpeeksi pintaan.
  5. Paista kuumalla, öljytyllä pannulla molemmin puolin (noin 4-5 minuttia per puoli).

Lisukkeeksi tein bataattiranskalaisia ja valkosipulimajoneesia.

Valkosipulimajoneesi

  • 2 dl öljyä
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl etikkaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • mustapippuria

Mittaa öljy ja riko kananmuna korkeareunaiseen kulhoon. Valmista majoneesi pitämällä sauvasekotin kulhon pohjassa noin 10 sekuntia, jonka jälkeen voit lisätä loput ainekset. Ps. Majoneesi kannattaa tehdä ensin jääkaappiin maustumaan! :)

Leppoisaa sunnuntaita jokaiselle! :)