MINUSTA EI TULEKAAN LUOKANOPETTAJAA - EI AINAKAAN VIELÄ

Täällä odotellaan jo kuumeisesti kevättä. Helmikuu on onneksi mennyt nopeasti ja hassua ajatella, että parin kuukauden päästä ensimmäinen lukuvuosi alkaa olla jo paketissa. Sitä tulee kyllä aika-ajoin aina ihmeteltyä, että miten sitä ollaan tässä tilanteessa. Siis, että molemmille aukeni viimein koulupaikka ja kaiken kukkuraksi samasta kaupungista, linjasta nyt puhumattakaan.. :D Joskus elämä yllättää!

Mähän olen aina puhunut, että haluan luokanopettajaksi. Ajatuksena oli, että luen sivuaineena monialaiset opinnot, jolloin voisin myös työskennellä luokanopettajana. Savonlinna on itse asiassa ainoa kaupunki, jossa aineenopettajilla (eli käsityö- ja kotitalousopettajilla) on mahdollisuus hakea sitä sivuaineeksi. No, kaikki ei mennyt ihan niin kuin olin ajatellut. Kävi ilmi, että monialaisiin on pääsykoe, josta sitten 10 saa tämän opinto-oikeuden. Sanotaan näin, että syksyllä meillä oli kova tsemppi lukemisen suhteen - "kyllä me jaksetaan lukea" hoettiin vuorotellen. Tuli joululoma ja pääsykoekirja ilmestyi, luimme noin 25 sivua ja siihen se valitettavasti jäi. Enää ei riittänyt energia moiseen, kun kouluakin tuli käydä samaan aikaan ja 3 kertaa VAKAVAN lukiena voin sanoa, että ei hirveästi houkuttanut.

Neule // Zara, Tekonahkalegginssit // Pieces, Huivi // Cubus, Kengät // Nilson Shoes

Tässä sitä nyt ollaan vähän pää pyörällä. Ei missään nimessä huonolla tavalla, vaan totuttaudun ajatukseen kotitalous- ja terveystiedonopettajana. Terveystieto on aina kiinnostanut mua ja ollut lemppariaine ihan 7.luokalta lähtien. Luin välivuoden aikana perusopinnot siitä, ja ehkä joku jossakin tiesi, että niistä on hyötyä. Ensi lukuvuonna pääsen aloittamaan jo aineopinnot, kun muut aloittavat vasta perusopintoja. Katsotaan, että olisiko valmistuminen nyt myös mahdollista vähän aiemmin kuin 5 vuodessa!

Tentin tulokset tulevat vasta 6.3., mutta mulla on niin vahva fiilis, ettei niillä vastauksilla päästä tarvittavaan pistemäärään.. En myöskään ole sulkenut ajatusta, että joskus lukisin vielä luokanopettajaksi. Never say never! ;)

Ps. Kiinnostaako teitä enemmän koulujutut? :)