OLYMPUS PEN E-PL7 + M.ZUIKO DIGITAL 45 mm f/1.8

Heippa! Tänään ajattelin tulla kertomaan teille uudesta kamerastani, jonka sain noin pari viikkoa sitten. Olin jo kesästä lähtien pohtinut kameran vaihtoa. Iso järjestelmäkamera oli painava kantaa, joten se jäi usein kotiin. Tykkään kuitenkin kuvailla todella paljon, joten ajattelin että pienemmälle kameralle tulisi enemmän käyttöä. Olympuksen verkkokaupassa oli hyvä tarjous, joten parin päivän tuumailujen jälkeen klikkasin tämän yhdistelmän ostoskoriin 30% alennuksella. Eli loppuen lopuksi päädyin tällaiseen komboon: OLYMPUS PEN E-PL7 + M.ZUIKO DIGITAL 45 mm f/1.8. Pakettiin tuli kaupan päälle vielä macro lisäke, jonka he unohtivat postittaa, mutta sen pitäisi saapua lähipäivinä.. Aika hyvä etu!

Yhdistelmä vastaa tekniikan osalta pitkälti samaa kuin entinenkin kamerani (canon 600d+50mm f1.8), mutta koossa on oikeasti huima (ihana!) ero. Uusi kamera on niin kevyt kantaa kaikkialle ja onhan se kaunis! Keräsin alas muutamia olennaisia postiivisia asioita niin kameran rungosta kuin objektiivistakin.

Olen kaiken kiireen keskellä koittanut tutustua kameran eri ominaisuuksiin, mutta paljon on vielä opeteltavaa. Pakko vielä mainita tuosta wifi -ominaisuudesta. On nimittäin todella kätevä keksintö! Voin huoletta todeta, että pelkoni liittyen minijärkkäreihin oli turha. Epäilin, että laatu ei vastaisi oikean järjestelmäkameran piirtoa. Nyt voin kuitenkin käsi sydämellä suositella :)

OLYMPUS PEN E-PL7 kamera 

- 16.1 megapikseliä

- runko metallia

- wifi 

- koko (paino vain reilu 300g!)

- automaattitarkennus

- värivaihtoehdot: valkoinen, musta, hopea

- kääntyvänäyttö

- kosketusnäyttö

- 1080 Full HD videokuvaus

- hinta +/- 350e (tällä hetkellä halvin hinta (349e)

M.ZUIKO DIGITAL 45 mm f/1.8 objektiivi

- valovoimainen

- sumennettu tausta kuvissa

- koko

- sopii erinomaisesti muotokuviin

- hinta noin +/- 300e (tällä hetkellä halvin hinta 219e)

Ainoa negativiinen asia, jonka olen tähän mennessä huomannut on etsimen puuttuminen. Tosin tiedostin tämän jo ennen kameran ostoa, mutta uskon että tähän tottuu.

Nyt pitäisi vielä hommata kameralaukku sekä jossakin vaiheessa zoomiobjektiivi. Tuo 45mm on erinomainen kiinteä objektiivi, mutta vähän ahdas sisätiloihin. Sanoisin kuitenkin, että tuo 45mm on pakollinen heh!

Jos teillä on jotain kysyttävää niin vastaan mielelläni parhaani mukaan! :)