OMENA-VALKOSUKLAAPANNACOTTA ILMAN LIIVATETTA

Tällä hetkellä omenasato alkaa olla parhaimmillaan, joten toin porukoilta viime kerralla ison kassillisen omenoita. En halunnut leipoa perinteistä omenapiirakkaa, joten nopean googlettelun tuloksena päädyin pannacottaan. Pannacotta on ihanan helppo tehdä, joka maistuu taatusti! Eli täältä pesee simppeliä reseptiä omena-valkosuklaapannacottaan, joka kruunaa minkä tahansa aterian. Kevyesti hapokas omena sopii täydellisesti yhteen makean valkosuklaan kanssa, joten ei kun kokeilemaan :)

OMENA-VALKOSUKLAAPANNACOTTA 

4 pientä annosta

  • 1 dl kuohukermaa
  • 250 g turkkilaista jogurttia
  • 200 g valkosuklaata
  • 4-5 pientä omenaa
  • nokare voita
  • 2 rkl fariinisokeria
  • (ripaus kanelia)

Pyörittele omenalohkot nopeasti kuumalla pannulla rasva-fariinisokeriseoksessa, jolloin niistä tulee karamellisoituja.

  1. Kiehauta kuohukerma kattilassa.
  2. Sulata joukkoon valkosuklaa pienempinä paloina.
  3. Jäähdytä suklaaseos kylmässä vesihauteessa.
  4. Valmista sillä aikaa karamellisoidut omenat. Huuhtele ja pilko omenat pieniksi lohkoiksi.
  5. Sulata pannulla nokare voita ja lisää fariinisokeri. Sekoita.
  6. Lisää hetken kuluttua omenalohkot ja paista niitä muutama minuutti. Mausta halutessasi ripauksella kanelia ja jätä omenat jäähtymään.
  7. Yhdistä valkosuklaaseokseen turkkilainen jogurtti ja sekoita hyvin. 
  8. Annostele valmiiksi pieniin annosmaljoihin ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi. 
  9. Koristele ennen tarjoilua karamellisoiduilla omenoilla.