PÄIVÄ KANSSANI

06.45 Herään siihen, kun Zazu hyppää mahani päälle ja alkaa vimmatusti nuolemaan kasvojani. Se tarkoittaa erittäin kovaa nälkää, joten suuntaan unen pöpperössä keittiöön antamaan pojulle aamupalan. Lösähdän takaisin sänkyyn ja jatkan tyytyväisenä unia.

10.02 Herään kamalaan poran ääneen. Huomaan kellon olevan jo 10. Asunnossa on niin kuuma, että on pakko käydä kylmässä suihkussa ennen aamulenkkiä.

10.40 Kotona. Huh, ja taas on kuuma. Laitan aamukahvit porisemaan ja  valmistan meille aamupalaksi kulhollisen mustikka-mansikkamaitoa. Totta kai onnistun läikyttämään maidot parvekkeen matolle...

11.00 Meillä on sovittu tapaaminen serkkuni ja kummityttöni kanssa, joten alan laittautumaan sekä vaihdan alusvaatteet sopivampaan asuun :D

11.15 Kesäisin ehostukseen ei mene montaa minuuttia, joten pyörä alle ja kohti keskustaa!  Käydään Tivolissa ja kiertämässä muutamat eri kaupat. Mukaan lähti E:lle allaolevassa kuvassa näkyvä supersöpö hattu :)

13.00 On aika sanoa heipat ja suunnata takaisin kotiin. Oli ihana nähdä tätä pikkutyttöä <3 Hitsi, mitä vauhtia ne kasvaa! 

13.05 Niklas onkin jo odottamassa mua. Oltiin aiemmin suunniteltu, että tänään mentäisiin ottamaan aurinkoa, joten eväät kassiin, bikinit päälle ja kohti Saksalan rantaa. 

13.20 Vatsa alkaa jo kurnia, joten heti ensimmäisenä kaivetaan eväät esille ja syödään. Kesän viimeiset tuoreet mansikat, piirakoita sekä jäälatet. Arvatkaa, kuka kuolaa vieressä.. 

13.45 Aurinko paahtaa lähes pilvettömältä taivaalta ja on pakko mennä uimaan. Vesi tuntuu viileältä, mutta uskaltaudun kuitenkin pulahtamaan. Heti piristää ja kevyt tuulenviire tuntuu niin hyvältä!

14.45 Aurinkokiintiö täyttyy, joten lähdemme takaisin kotiin. Annan Zazulle iltaruoan ja itse alamme hoitelemaan muuttoon liittyviä asioita. Muutamat ärripurrit lentävät puolin ja toisin hoitaessa mm. sähkösopimuksia, kelan hakemuksia sekä osoitteen muutosta. 

17.00 VIHDOIN. Kaikki hommat 95% hoidettuina on hyvä mennä nukkumaan. Mitä olisi päivä ilman päikkäreitä?! Ei mene montaa minuuttia, kun molemmat ollaan jo unessa.

18.05 Saamme extempore ideaksi lähteä meidän porukoille saunomaan ja grillaamaan. Olen jo ties kuinka kauan himoinnut herkkusieniä, joten päätän ostaa niitä ison läjän Lidlistä. Aurajuusto on valitettavasti loppu, joten on käytävä vielä toisessa kaupassa.

18.45 6 kilometriä takana ja perillä ollaan. Grilli kuumaksi ja ruoat sinne. Ilta-aurinko paistaa vielä osittain parvekkeelle ja on niin rentouttavaa ihailla luonnon vehreyttä..

19.25 Mätän lautaselle iiison kasan aurajuustolla täytettyjä herkkusieniä, pienen palan makkaraa sekä tomaatin. Viimeisen sienen kohdalla alkaa jo tulemaan ähky olo, mutta kerrankin sain syödä näitä yllinkyllin :D

20.15 Käyn laittamassa saunan päälle ja sen lämmetessä tiskaan ja siivoan jälkemme. Zazu ihmettelee kovasti, missä muut ovat eikä osaa rauhoittua. Voi pientä - ajattelen..

20.45 Ah, saunassa. Olen aina rakastanut saunomista, mutta huomannut että viime vuosien aikana jaksan olla siellä entistä huonommin. Mökillä saunominen on parasta, kun halutessa pääsee järveen pulahtamaan.

21.30 Pohditaan jäädäänkö meille yöksi vai pyöräilläänkö vielä omaan kotiin. Ulkona on edelleen hurjan lämmintä sekä valoisaa, joten pakataan kimpsut & kampsut ja pyöräillään. Zazu istuu vähän pettyneen ja väsyneen näköisenä korissa..

22.00 Kotiin tullessa olo on taas virkeämpi, joten laitetaan Netflixistä leffa vielä pyörimään. Paras tunne, kun saa käpertyä sohvalle viltin alle katsomaan jotakin hyvää elokuvaa. Toisinaan nukahdan kesken elokuvan, mutta tällä kertaa jaksan katsoa sen loppuun asti. Ihme!

23.30 Niklas lupaa käyttää Zazun vielä iltapissillä ja itse suuntaan hampaiden pesun jälkeen suoraan sänkyyn. Rättipoikki olo ja viileä makuuhuone takaavat, että olen unessa pikimmiten.

Nyt toivotan teille oikein mukavaa viikonloppua! <3