PÄIVÄ KUORINGAN RANNALLA

Rannalla tai sanotaan, että rannoilla on ainakin tänä kesänä tullut kulutettua aikaa. En kyllä keksi montaa parempaa tapaa nauttia näistä helteisistä päivistä.. Meillä on aina aiemmin ollut uimarantoja ihan kodin lähellä, mutta täällä Joensuussa meillä on vähän pidempi matka mennä uimaan. Kyllä kävellenkin pääsisi, mutta auton hankkimisen jälkeen sitä on ollut niin helppo surauttaa paikasta A paikkaan B. Hehe, laiskuus iskee kun ei ole pakko kävellä. 

Työkaverini kysyi minulta yksi päivä, kun olimme lenkillä, että olenko käynyt uimassa Kuoringan rannalla. Nimihän ei kertonut yhtään mitään, eikä mikään ihme. Selvisi, että tälle suositulle tai ehkä jopa suosituimmalle uimarannalle on matkaa noin 20 minuutin ajomatkan verran. Meille sattui tiistaina Niklaksen kanssa samaan aikaan vapaapäivä, joten pakattiin aamupalan jälkeen evästä ja juomista kylmälaukkuun ja lähdettiin katsomaan miten hienosta rannasta oli kyse.

Perille päästyämme en meinannut uskoa silmiäni, sillä vesi oli todella kirkasta ja puhtaannäköistä. Kuorinka on erittäin kirkasvetinen järvi ja ainakin sen ranta on hiekkapohjainen. Saa kävellä kymmeniä kymmeniä metrejä (en edes jaksanut kokeilla kuinka kauan) ennen kuin on niin syvää, etteivät jalat ylety pohjaan asti. 

Alue on periaatteessa levähdyspaikka, josta on kuitenkin kehkeytynyt suosittu uimaranta. Pienestä kioskista voi myös ostaa vähän purtavaa ja he vuokraavat myös SUP-lautoja melko edulliseen hintaan. Ne näyttivät olevan päivän aikana hyvin suosittuja :)

Noin "pitkän" ajomatkan takia tuonne rannalle tulee tuskin kovinkaan usein lähdettyä, kun lähempänä on muitakin hyväksi koettuja auringonottopaikkoja. Tästä voisi kuitenkin tulla hauska joka vuotinen "kerran kesässä" -perinne. Käykää ihmeessä polskuttelemassa, mikäli ajatte joskus Joensuuhun tätä kautta. Aika ihana paikka etenkin lasten kanssa :)