PALJON SÄÄSTÖÄ OSUUSKAUPAN OMISTAJANA

Oletko ikinä miettinyt, millä perusteilla valitset ruokakaupan? Entä mistä ostat kosmetiikkaa tai mihin ravintolaan menet syömään? Saatat valita kaupan sen hetkisten tarjousten tai ihan vain sijainnin perusteella. Toisilla ruokien ja tuotteiden ekologisuus ja mahdollisesti paikallisuus ovat ensiarvoisen tärkeitä. Toiset puolestaan valitsevat kaupan ainoastaan hinnan perusteella. Jokaisella on siis omat syynsä, mutta tässä postauksessa ajattelin avata omaa ajatustani. Millä perustein me valitsemme kaupan, jossa asioimme 90%:sti?

Ennen ei välttämättä niinkään kiinnitetty huomiota, että missä joku tuote on valmistettu tai onko se valmistettu vastuullisesti, mutta nykyään sillä on monille valtavan iso merkitys. Kotimaisuus ja ekologisuus vetävät kuluttajia puoleensa, ja hyvä niin. Luonnollisesti meillä koulussakin painotetaan ekologisuutta ja sen merkitystä. Elämme kuitenkin yhteiskunnassa, jossa jokaisella tekemällämme ostopäätöksellä on merkitystä. Miksi et siis valitsisi kotimaisia tomaatteja ympäri vuoden, vaikka ne ovatkin usein näin talvisaikaan vähän hinnakkaampia kuin ulkomaalaiset tomaatit? Itse ainakin haluan parhaani mukaan tukea suomalaisia viljelijöitä ja tuotteita, mutta myös ajatella ruoan tai minkä tahansa tuotteen tekemää matkaa. 

Me asioidaan lähes päivittäin Osuuskauppa Suur-Savon toimipaikoissa, jotka kattavat koko Etelä-Savon alueen. Tarjolla on monia erilaisia palveluita, kuten päivittäis- ja erikoistavarakauppoja, ravintoloita ja kahviloita, liikennemyymälöitä sekä kampaamoja. Tarjontaa löytyy siis laidasta laitaan, joka onkin yksi syy siihen, minkä takia me suositaan Osuuskauppa Suur-Savon toimipaikoissa.

Lapsuuden yksi mieleenpainuvimmista muistoista ovat jokaviikkoiset kauppareissut äitini kanssa Mikkelin Prismaan. Nykyäänkin kauppareissut ovat yleensä mielekkäitä tapahtumia arjessa, jolloin tykkään pyöriä eri hyllyjen väleissä tutustuen uusiin tuotteisiin. 

Halusin tarkemmin pohtia, että minkä takia me ollaan asiakasomistajia ja miten siitä ja asioimalla Osuuskauppa Suur-Savossa loppuen lopuksi hyötyy.

  • Kauppareissut tapahtuu pääosin S-kaupoissa. Me ollaan keskitetty meidän kauppareissut aina lapsuudesta lähtien S-kauppoihin, sillä meidän mielestä niissä (Prisma ja S-Market) on parhaimmat tuotteet, laajin valikoima sekä hinnat ovat usein edullisimmista päästä. Etenkin isommissa kaupoissa on runsas valikoima kotimaisia ja  vielä paikallisia (kausi)tuotteita.
  • Tietyt tuotteet, joita ostetaan ainoastaan S-kaupoista. Meillä on muutamia tuotteita, joita ostamme ainoastaan S-kaupoista. Näitä ovat esimerkiksi Rainbown vitamiiniporetabletit, Kotimaista kauraleseet sekä Reissumies, joka on edullisimmallaan juuri S-kaupoissa.
  • Bonuksien kertyminen. Kun me liityttiin muutama vuosi sitten Suur-Savon asiakasomistajiksi, houkutteli silloin eniten bonuksien kertyminen. Tiesittekö, että parhaimmillaan bonuksien suuruus voi olla jopa 5%? Me saatiin bonuksilla rahaa ensimmäisen kolmen vuoden aikana lähemmäs 300 euroa, joista osa ollaan myöhemmin sijoitettu S-rahastoihin. 
  • Maksutapaetu. Meillä hyödynnetään myös maksutapaetua, joka tarkoittaa siis sitä, että bonuksien lisäksi maksamalla S-etukortilla saat vielä 0,5% lisäbonusta.
  • Yhteishyvä. Joka toinen kuukausi ilmestyy Yhteishyvä, josta löytyy usein herkullisia reseptejä, ajankohtaisia asioita sekä tietoa erilaisista kampanjoista. :)
  • Vaihtuvat edut ja tarjoukset. Suur-Savolla on koko ajan meneillään jos jonkinlaisia etuja ja tarjouksia. Niitä seuraan Yhteishyvän mukana jaettavasta Sinun etusi-lehdestä. Eniten tulee hyödynnettyä ravintoloiden Syö kympillä viikkoja sekä joka kuukausi vaihtuvia ruokatarjouksia. Näin helmikuussa jokaisessa Suur-Savon ravintolassa on tarjouksessa ruoka-annoksia. Myös Sokokselta löytyy joka kuukausi S-etukorttitarjouksia. Nyt helmikuussa siellä on kaikista naisten ja miesten normaalihintaisista farkuista 20 % alennus.
  • Hotelliyöpyminen Suomessa. Oikeastaan aina, kun matkustellaan Suomen sisällä, majoitutaan S-ryhmän hotelleissa monestakin syystä. Ne sijaitsevat aina keskeisellä paikalla, huoneet ovat viihtyisiä ja houkutteleva runsas aamiainen kruunaa hotelliyöpymisen. Näin asiaskasomistajana voit saada huoneen jopa -30% edullisemmin kuin muut.
  • S-mobiili. Tämän puhelinsovelluksen avulla on helppo seurata tekemiään ostoksia ja bonuksien kertymistä, hyödyntää S-mobiilin omia tarjouksia ja etuja, mutta myös takuukuittien tallentuminen sovellukseen on mieletön etu. Miten helppoa, kun niitä ei tarvitse erikseen säästellä ja sitten tarvittaessa etsiä kissojen ja koirien kanssa joka nurkasta. 

Asiakasomistajuudesta hyötyy siis monestakin eri näkökulmasta katsottuna!

Onko teidän perheessänne kauppaa, jota suositte enemmän kuin muita? Entä oletteko te asiakasomistajia ja miksi? :)