PAPRIKA-FETAJUUSTOSALAATTI

Ruokakolumnini julkaistu Keskiviikko -lehdessä.

Kasvikset ovat olennainen osa päivittäistä ruokavaliota, joten niitä tulisi nauttia jokaisella aterialla. Toisinaan perinteinen vihreä salaatti kurkulla ja tomaatilla saattaa tulla korvista ulos, joten kannattaa rohkeasti kokeilla uusia makuyhdistelmiä. Saatat yllättyä, mitä kaikkea herkullista kauppojen heviosastolta löytyykään.

Paprika on yksi lempivihanneksistani, sillä se sopii niin pizzan kuin tortillankin täytteeksi, keittoihin tai ihan vaan leivän päälle. Sellaisenaan se on ihanan raikas, kun taas paistettuna paprikan makeus ja mehevyys korostuu. Paprika tuo myös ruokaan silmäniloa värikkyydellään. Voiko monipuolisempaa ja kauniimpaa vihannesta olla?

Seuraava resepti sopii erinomaisesti pääruoan lisukkeeksi. Tarvitset ainoastaan paprikan lisäksi fetaa, suolaa, mustapippuria sekä oliiviöljyä. Voit käyttää halutessasi eri värisiä paprikoita ja lisätä koristeluun tuoretta basilikaa. Resepti on hyvin yksinkertainen, mutta lopputulos on sitäkin maukkaampi. Tuo kesän mieleen. Kesällä paprikan voi paahtaa grillissä uunin sijaan. :)

Paprika-fetajuustosalaatti

6 paprikaa

fetajuustoa

mustapippuria

suolaa

oliiviöljyä

tuoretta basilikaa

Puolita paprikat ja poista kanta sekä siemenet. Huuhtele puolikkaat ja ripottele paprikan sisäpuolelle kevyesti suolaa. Laita paprikan puolikkaat pellille kuoripuoli ylöspäin ja sivele pinta kevyesti oliiviöljyllä. Paahda paprikoita 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, riippuen paprikoiden koosta. Laita sen jälkeen paprikat jäähtymään noin 5-10 minuutiksi kannelliseen muovirasiaan, jotta kuoret irtoavat paremmin. Irrota kuoret ja paloittele paprikat tarjoilukulhoon. Sirottele päälle ripaus mustapippuria, murenna fetajuustoa ja lisää halutessasi tuoretta basilikaa päälle. 

Oikein mukavaa lauantaita <3