PARI SANAA UUDEN VUODEN LUPAUKSISTA

Vuosi 2018 piti sisällään sylin täydeltä iloisia ja onnellisia hetkiä, vaikka välillä tielle sattuikin pieniä mutkia oiottavaksi. Vaikka koen vuoden olleen onnistunut, olin valmis siirtymään avoimin mielin seuraavaan tai tarkemmin sanottuna jo alkaneeseen vuoteen. Vähän jopa jännittää, mitä kaikkea vuosi 2019 voikaan tuoda tullessaan.

Teitkö sinä uuden vuoden lupauksia? Ehkä lupasit itsellesi pyrkiä lisäämään arkiliikuntaa, vähentämään turhia ostoksia tai parantamaan itsetuntoasi. Olipa kyse sitten tavoitteesta, unelmasta tai lupauksesta, suosittelen kirjaamaan sen paperille ylös. Silloin olet jo askeleen lähempänä sen toteutumista, kun olet sanonut sen ääneen tai kirjoittanut mustaa valkoiselle.

Itse en enää harrasta uuden vuoden lupauksia, vaan miellän ne enemmänkin tavoitteiksi, joita asetan itselleni. Tavoite ei ole mielestäni yhtä sidottu ja painostava, joten se voi olla helpompi toteuttaa ja tavoittaa. Ei tarvitse ottaa yhtälailla paineita - kai.

Tänä vuonna yksi tavoitteistani on säästää edes vähän enemmän rahaa matkusteluun kuin viime vuonna. Näin opiskelijana kyse ei aina ole suurista summista, mutta sanonta "pienistä puroista syntyy suuri joki" pitänee paikkansa. Haaveenani olisi päästä toteuttamaan ensi talvena kaukomatka jonnekin päin maailmaa. Koen matkustamisen parhaimpina puolina tutustumisen itselle uusiin kulttuureihin ja matkan tuomat kokemukset, joita muistella myöhemmin. Maailman näkeminen antaa usein myös perspektiiviä omaan elämään ja saa aikaan pientä itsetutkiskelua. Maapallo on uskomattoman kaunis ja hauras, joten sitä haluaa kunnioittaa. Koska en ole valmis luopumaan matkustelusta, pyrin tekemään arkielämässä entistä parempia ratkaisuja maapallon takia.

Vuoden 2019 ensimmäinen ulkomaanmatka tuli itselleni täysin yllätyksenä, sillä sain Niklakselta joululahjaksi matkan Prahaan!! Itkin suunnilleen silmät päästäni, koska oletin saavani saunapefletit mutta paketista paljastuikin lentoliput :'D Parin viikon päästä siis lähdetään tutustumaan täysin uuteen kaupunkiin. Ihan mieletöntä!

Minkälaisia tavoitteita ja unelmia teillä on tälle vuodelle?