PARAS PASTA IKINÄ

Kreikasta tuotiin kotiin tuliaisena oliivien sekä oliiviöljyjen lisäksi mm. viiniä ja kuvissa vilahtava sininen kannu. Viime viikolla päätettiin maistella yhtä punaviintä, joten sen kaveriksi tehtiin (Niklas teki :D) pastaa. Mä rakastan syödä erilaisia pastoja, mutta carbonara on ehkä oma suosikkini. Sen kaverina reilu annos rucolaa ja ripaus juustoraastetta - oh my!

Pasta Carbonara

  • spagettia
  • paahtokasleria (toki käy myös pekoni)
  • 1 sipuli
  • 1 purkki ruokakermaa
  • 1 muna
  • mausteita (suolaa ja mustapippuria)
  • rucolaa
  • parmesania tai jotain muuta juustoa raastettuna

1. Keitä spagetti (muista kiehuva vesi, jossa on reilusti suolaa!).

2. Pilko paahtokasleri sekä sipuli pieneksi silpuksi. Kuullota ensin sipuli ja lisää hetken päästä joukkoon paahtokasleri. Paista pannulla hetken aikaa.

3. Lisää joukkoon ruokakerma ja keitä se kokoon. Lopuksi mausta kastike.

4. Yhdistä spagetti ja kastike. Sekoita joukkoon nopeasti sekoittaen kananmuna.

Olisiko teillä jakaa mulle jonkun herkullisen pastan resepti? :)