PÄTKISJUUSTOKAKKU

Ajattelin tuoda tänne uuden blogin puolelle joitakin vanhoja postauksiani. Tällä kertaa luvassa olisi suositun pätkisjuustokakun ohjetta. Todella todella herkullinen juustokakku, jota kannattaa kokeilla!

Moikka ja mukavaa sunnuntaita sinne ruudun toiselle puolelle :) Pikkuhiljaa voin joka päivä paremmin, vaikka edelleen huomaa, ettei täysin terve ole. Rappusten kipuaminen alhaalta ylös saa sydämen takoamaan ihan tarpeeksi. :D

Eilen illasta päätin kuitenkin vähän leipoa. Luin Annikan blogista ohjeen pätkijuustokakkuun, ja se vaikutti niin herkulliselta ja yksinkertaiselta, joten päätin sitten kokeilla mun leivontataitoja. Käytiin aamusta pienessä kaupassa samalla, kun oltiin matkalla mummolaan, ja kaikkia tarvittavia ainesosia ei löytynyt. Jouduin siis soveltamaan reseptiä, mutta lopputulos oli silti varsin herkullinen!

IMG_3264

Ainesosat, mitä tarvitset: pätkiksiä, voita, liivatteita, vaniljakastiketta, tuorejuustoa sekä dominokeksejä.

IMG_3265

1. Murskaa dominot (noin paketti) ja lisää joukkoon sulatettu rasva (70g). (Alkuperäisessä ohjeessa oltiin käytetty minttudominokeksejä, mutta kaupassa jossa käytiin ei ollut niitä tarjolla, joten käytin vaniljatäytteisiä.)

IMG_3266

2. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Itse laitoin varmuuden vuoksi leivinpaperia pohjalle, mutta se ei ole välttämätöntä.

3. Laita 4kpl liivatteita kylmään veteen 5 minuutiksi.

IMG_3268

4. Murskaa pätkikset (noin 250-300g). Tein hyvän huomion sen jälkeen, kun yritin murskata niitä epätoivoisesti, että helpointa on pilkkoa ne saksilla! :D

5. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi.

IMG_3269

IMG_3270

6. Sekoita vaniljakastike murskattujen pätkisten sekä tuorejuuston (noin 250g) sekaan.

7. Kuumenna puoli dl kaakaota ja liuota joukkoon liivaatteet. Lisää sitten kaakaoseos tuorejuuston, vaniljakastikkeen sekä pätkisten sekaan.

IMG_3272

8. Kaada seos pohjan päälle, ja laita kakku mieluiten yöksi jääkaappiin.

IMG_3277

9. Ennen tarjoilua voit pilkkoa vielä koristeeksi muutaman pätkiksen.

IMG_3279

10. NAUTI!