PERINTEINEN LASAGNE

PERINTEINEN LASAGNE

  • lasagnelevyjä

Jauhelihakastike

  • 400g naudan jauhelihaa
  • 2 prk (400g) Mutti Polpa tomaattimurskaa
  • 2 isoa sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • maustamiseen esim. suolaa, mustapippuria ja paprikajauhetta

Juustokastike

  • 80g voita
  • noin 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 8 dl maitoa
  • noin 5 dl juustoraastetta
  • ripaus suolaa ja valkopippuria

Pinnalle juustoraastetta.

1. Aloita lasagnen teko valmistamalla jauhelihakastike. Paista jauheliha, hienonnetut sipulit ja valkosipulit pannulla. Lisää tomaattimurskat. Mausta haluamillasi mausteilla ja anna kiehua muutama minuutti. Anna kastikkeen hautua levyllä, kun valmistat juustokastikkeen.

2. Kuumenna voi kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot. Lisää maitoa vähitellen ja sekoita tasaisesti. Kuumenna sekoittaen niin kauan, että kastike alkaa saostua. Tähän menee noin 15-20 minuuttia. Lisää lopuksi juustoraaste ja mausta kastike. Muista vahtia, ettei kastike pala pohjaan.

3. Voitele lasagnevuoka ja levitä alimmaiseksi ensin juustokastiketta, sitten jauhelihakastiketta ja lopuksi lasagnelevyjä. Jatka seuraavat kerrokset samaan tapaan niin, että juustokastike jää päällimmäiseksi. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin verran. Anna vetäytyä hetki folion alla ennen kuin tarjoilet lasagnen. 

Ihanaa sunnuntaita <3