PETROVAC - YKSI MEIDÄN SUOSIKKIKAUPUNGEISTA MONTENEGROSSA

Koska meidän ensimmäisen hotellin lähialueella ei ollut juuri mitään nähtävää, otettiin selvää, että mitkä ovat sen lähimmät kaupungit. Petrovac näytti olevan noin 9km päässä, joten mentiin heti ensimmäisenä vai toisena iltana bussipysäkille odottamaan bussia. Katsottiin, että bussi maksaa muutaman euron suuntaansa, joten ei kallis kyyti! Matka meinasi heti tyssätä, koska lähellä oli sattunut paha bussikolari, joten liikenne oli jumiutunut yli tunniksi. Koska ei jaksettu istua maassa, saatiin ideaksi liftata edessä olevan auton kyytiin - ja tämä nuori mies otti meidät kyytiinsä, vaikkei puhunut sanakaan englantia :D

Petrovac on viehättävä pikkukaupunki, jossa on reilu 1000 asukasta. Siellä on muutama pieni ranta, joiden varrella menee rantakatu. Rantakatua oli mukava kävellä päästä päähän, koska sen varrella oli ravintoloita ja kahviloita, jäätelökioskeja ja muita pieniä turistimyymälöitä. Niitä on aina kiva kierrellä ja katsella samalla, kun herättelee ruokahalua haha!

Niemen kärjessä, rantakadun toisessa päässä, on upea pieni linna 1500-luvulta. Linnalta avautuu kaunis näkymä merelle ja Petrovaciin.

Petrovacissa syömäni pizza oli heittämällä yksi koko reissun parhaimmista ruoista. Pizzojen hinnat vaihtelivat 6,5-12 euroon. 

Jäätelöpallot maksoivat ainoastaan 0,50-0,90e, joten arvaatte varmaan että muutama pallo tuli syötyä ;)