PITALEIVÄT

Moikka ja kivaa perjantaita! Mulla on huomenna vielä duunipäivä, joten ihan pelkkää hölläilyä ei ole tiedossa. Viikonloppuisin on kuitenkin kiva herkutella ja tehdä esimerkiksi jotakin hyvää ruokaa. Useimmiten suuntaammekin perjantaisin yhdessä kauppaan ja suunnitellaan (ainakin yritetään) koko viikonlopun ruoat. Viime viikonloppuna me syötiin pitaleipiä. Niiin hyviä, ettei oo tosi!

Pitaleivät 7-8kpl:

  • 2½ dl vettä
  • 25g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 5 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, öljy ja jauhot ja alusta taikinaksi. Anna kohota liinan alla. Jaa kohonnut taikina samankokoisiin osiin ja pyörittele ne pulliksi. Kauli pullat mataliksi pyöreiksi pitaleiviksi. Anna leipien kohota  leivinliinalla peitettynä sen aikaa, että uuni lämpiää. Paista 225 asteisessa uunissa 10-12 min.

Täytteet (esimerkiksi):

  • ribsien lihaa
  • salaattia
  • tomaattia
  • punasipulia
  • tsatsikia

Omatekoinen tsatsiki:

  • 200 g turkkilaista jugurttia
  • puolikas kurkku
  • valkosipulin kynsi
  • 1 rkl sitruunamehua
  • mustapippuria 
  • suolaa

Raasta kurkku ja pilko valkosipuli jugurtin sekaan. Mausta oman maun mukaan sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Tsatsiki sopii loistavasti kesään raikkaudensa vuoksi. Esimerkiksi salaatin, tortillojen, kanan tai patongin kaveriksi.

Mahtavaa viikonloppua sinne ruudun toiselle puolelle! <3