RUOKAVINKKI VIIKONLOPUKSI: QUESADILLAT

Meksikolainen ruoka on yksi syy siihen, minkä takia haluisin kovasti matkustaa Meksikoon. Tortillat, nachot, quesadillat.. Raaka-aineina avokado, chili, maissi, paprika, sipuli.. Voi kyllä! Siispä ennen kuin saamme mahdollisuuden matkustaa sinnepäin, täytyy tyytyä tekemään itse. Meidän keittiössä syödään eniten tortilloja, nachosalaattia sekä tacoja. Vaihtelemalla ja kokeilemalla eri täytteitä saa uusia makuelämyksiä eikä kyllästy ;)

Tällä kertaa jaan teille ohjeen quesadilloihin, jotka perustuvat tortillalättyihin ja juustoon. Täytteeksi voit laittaa periaatteessa mitä tahansa, joka tekeekin tästä vaikeinta. Ajatelkaa, jos vaikein osuus on täytteiden valinta.. Mitä vähemmän täytettä, niin sen parempi, koska silloin lättyjen kääntäminenkin on helpompaa (itsehän en onnistunut valitsemaan vain 1-2 täytettä, koska kaikki kuulosti niin hyvältä).. Psst. Kaupan tortillat käyvät oikein hyvin, mutta itse tekemät ovat 100 x parempia.

Quesadillat

  • tortilloja
  • juustoraastetta

Valitse vapaasti:

  • kanasuikaleet, jauheliha tai katkaravut
  • tomaatti
  • sipuli
  • maissia
  • chiliä
  • papuja
  • avokado tai vaihtoehtoisesti guacamole
  • salsa
  • sitruunamehua
  • ranskankermaa

Sitten täytteisiin, jotka itse valitsin ja ohjeen kimppuun:

1. Paista pannulla kanasuikaleet ja mausta ne oman maun mukaan (esim. suola, pippuri ja paprikamauste)

2. Kuori ja pilko kasvikset. Valitsin täytteiksi maissia, tomaattia, paprikaa, sipulia, chiliä sekä avokadoa. 

(3. Jos haluat, voit paistaa sipulia ja paprikaa muutaman minuutin pannulla. Tätä vaihetta ei kuitenkaan tarvitse tehdä, sillä ne kyllä pehmenevät ja "kypsyvät" ihan kivasti seuraavassa vaiheessa.)

4. Lämmitä pannu kuumaksi, jonka jälkeen laske hiukan lämpötilaa, etteivät tortillat pala niin helposti. Laita pannulle tortilla ja ripottele juustoraastetta. Kaada täytteet juustoraasteen päälle. Lisää lopuksi vielä juustoraastetta ja laita toinen tortilla kanneksi. Voit kevyesti painaa tortilloja yhteen. Paista noin 4 minuuttia, jonka jälkeen käännä puolta varovasti lastan (lastojen) avulla.

 5. Leikkaa quesadillat pienempiin osiin, jolloin ne on kivaa sormiruokaa. Tarjoile ranskankerman, salsan ja guacamolen kanssa. NAM!

Tästä herkkuruoka vaikka viikonlopulle! :)