RIIKA - PART ONE

Mä ajattelin jälleen jakaa matkapostaukset muutamaan eri osaan, ettei tule kilometripostauksia, joita kukaan ei jaksa lukea loppuun.. Toivon, että näistä on apua niille, jotka harkitsevat/matkustavat joskus Riikaan. Matkohde oli erinomainen valinta tällaiselle 3 päivän lomalle! :)

Meidän reissuhan sai siitä alkunsa, kun pohdin Niklakselle sopivaa syntymäpäivälahjaa. Koska meidän viimeisimmästä matkasta oli kulunut jo pieni "ikuisuus", niin se houkutti kovasti. Aika nopeasti käännyin Latviaan ja Riikaan, sillä bongasin halvat lennot Finnairilta eikä hotellien hinnat ollut päätä huimaavia. Kaksi yötä Riikassa tuli maksamaan kahdelta 300 euroa ja halvemmallakin olisi päässyt.

Hotelliksi valikoitui Wellton Riga Hotel & Spa, jonka sijainti on ihan loistava ja jota voin muutenkin suositella kaikille. Siisti, edullinen, hyvä aamupala ja mukava henkilökunta. Itse spa oli erittäin pieni, joten jos se ei kuulu hintaan, ei kannata mennä. Sanotaan, että oli kuitenkin kiva käydä saunassa ja lillumassa porealtaassa. Meidän huone oli 7.kerroksessa ja näkymät olivat upeat!

Koska meillä oli aamulento, olimme Riikassa jo 11. Lentoaikahan on vain tunnin verran, joten se meni kyllä super nopeasti. Lentokentältä pääsi kätevästi ja edullisesti bussilla meidän hotellin eteen (jaan myöhemmin vielä vinkkejä Riikaan, jossa kerron tästä enemmän:). Hotellille saavuttuamme jätimme laukut sinne ja lähdimme etsimään lounaspaikkaa. Olimme alunperin suunnitelleet, että käymme testaamassa paljon puhutun Lido ravintolan, jossa myös paikalliset käyvät syömässä. Ruokaa oli paljon tarjolla, mutta ensinnäkään se ei ollut järin hyvää saati sitten halpaa. En siis voi suositella.

Lounaan jälkeen kiertelimme pari tuntia kaupungilla ennen kuin saimme huoneen. Pitihän sitä käydä välillä myös kahvilla ja maistamassa herkullisen näköisiä leivonnaisia. Kakkupalat olivat alle euron kyseisessä kahvilassa.. Pakko muuten myös kehua Riikan shoppailumahdollisuuksia. Olin itse lukenut etukäteen, etteivät ostosmahdollisuudet ole kovin hyvät, mutta itse ainakin yllätyin positiivisesti! Ostosten esittelyä luvassa myöhemmin..

Tuohon aikaan alkoi väsymys painaa, sillä oltiin herätty aamulla 02.45. Niinpä otettiin puolen tunnin päiväunet, jonka jälkeen kävimme spassa. Viihdyttiin siellä alle tunnin verran ja tultiinkin jo hyvissä ajoin laittautumaan illallista varten. Lähdimme kiertelemään vanhaa kaupunkia, jonka laidalla myös hotellimme sijaitsi. Vitsi, miten mä tykkään vanhoista kaupungeista. Kauniita rakennuksia, mukulakivisiä katuja, kujia siellä sun täällä.. Niissä on aina ihana tunnelma, joten haluttiin syödä siellä illallista.

Kiertelyn jälkeen (sekä ihan jäätyneenä :D) päädyttiin syömään vanhassa kaupungissa sijaitsevaan Easy Wine nimiseen ravintolaan. Koska nimensä mukaisesti kyseessä oli viiniravintola, oli makuja tarjolla 60kpl! Jokainen asiakas sai itse valita ja hakea viininsä.  Me otettiin omat alku- ja pääruoat sekä 3 lasia viiniä, ja lasku oli noin 40 euroa. Voin kyllä suositella, sillä ruoka oli hyvää ja ravintola siisti, mutta rento.

Kellon ollessa vähän yli kymmenen päätettiin luovuttaa ja lähteä hotellille nukkumaan. Seuraavana päivänä olisi paljon nähtävää, joten piti kerätä voimia! :D