RIIKA - PART TWO

Eiköhän mennä meidän toiseen päivään Riikassa. Tästä voit lukea matkan ensimmäisen osan, jos se on mennyt ohitse.. :) 

Aamu alkoi nauttimalla herkullinen hotelliaamiainen. Ihan lemppareita ovat kaikki tuoreet hedelmät, joita ahdan aina navan täyteen heh.. Sillä jaksaa usein pitkälle päivään ennen kahvittelua ja lounasta. Syöminen on kyllä loman kohokohtia, koska ruoka nyt vaan on niin hyvää. On parasta vaan kierrellä ympäri kaupunkia ja pohtia, mihin menisi seuraavaksi syömään/juomaan :D

Aurinko paistoi ja tuuli oli astetta lämpimämpi kuin edellisenä päivänä. Oli mukava kävellä ympäri kaupunkia ja ihastella maisemia. Puistot olivat valtavia ja ihmisvilinää oli kiva katsella.. Olin vähän herätellyt toiveita, että kevät olisi jo pidemmällä kuin meillä Suomessa, muttei tuollakaan puissa ollut oikeastaan lainkaan vihreää. Ehdottomasti parhaimmat ajat matkustaa Riikaan ovat loppukevät ja kesä. Uskon, että syksyisin ja talvisin kaupunki on huomattavasti ankeampi..

Parin tunnin kävelyn jälkeen pysähdyttiin lounaalle ja kahville. Kuvassa näkyvä järkyttävän hyvä katkarapusalaatti tuli syötyä Wellton Centrum Hotel & Spa -hotellin ravintolassa, joka näytti ulospäin todella viihtyisältä. Muuten täysi kymppi, mutta kännissä oleva suomalainen (ylläri) mies huutaa mölisi baaritiskillä koko syömisen ajan..

Lounaan jälkeen kierrettiin vielä muutamat kaupat ja mentiin kaupan kautta hotellille. Makoiltiin hetki ennen kuin alettiin taas laittautumaan iltaa varten. Haluttiin käydä katsomassa Radisson Blun Sky Bar, ja nautittiin yhdet drinkit noissa upeissa maisemissa. Harmi, että taivaalle kertyi iltaa kohden pilviä, joten auringonlasku jäi nyt näkemättä.. Pienen lisän sai maksaa näkymästä, joten juomien hinnat olivat pari euroa kalliimmat kuin muissa paikoissa.. Se nyt tietty olikin arvattavissa :)

Koska me tykästyttiin vanhaankaupunkiin, niin päätettiin taas mennä sinne illalliselle. Kierreltiin jälleen katuja ja koitettiin valita paikka, jossa olisi lämmin tunnelma ja hyvä menu. Viimein löydettiin vaatimusten mukainen ravintola, jonka nimeä en nyt millään muista.. Itse söin pasta-annoksen, joka oli vähän pettymys, mutta Niklaksen ruoka oli oikein herkullinen. Onneksi saatiin leipää pari korillista ja viini oli hyvää. :D 

Parin tunnin syömisen jälkeen oli pakko vielä käydä syömässä jälkkärit jossain.. Niinpä etsittiin lähin kahvila, josta sai kakkua.. Kun vatsa oli viimein täynnä, oli hyvä mennä nukkumaan.. Seuraavana aamuna kerettiin nauttimaan rauhassa aamupala ja tekemään viimeiset ostokset. Seuraavalla kerralla siis niiden esittelyä! :)

Nyt hetki tenttiin lukua ja sitten kaupungille.. Mukavaa perjantaita jokaiselle ♡