SARJA, JOKA KOSKETTI MINUA JA SAI AJATTELEMAAN

Pari viikkoa sitten kuulin tästä sarjasta ensimmäisen kerran, kun ystäväni vinkkasi siitä minulle. Suuren suosion saanut 13 Reasons Why, joka löytyy mm. Netflixistä. Sarja kertoo 17-vuotiaasta Hannahista, joka päättää elämänsä hyvin traagisesti. Hannah on äänittänyt 13 kasettia, joista jokaiselta löytyy sellaisen ihmisen tarina, joka on osasyyllinen tapahtuneeseen. Mitä he tekivät? Tai mitä he olisivat voineet tehdä toisin? Olisiko Hannah silloin vielä elossa?

Sarjahan on suunnattu nuorille, mutta mielestäni se sopii myös aikuisille. Juoni etenee alussa aika hitaasti, mutta aihe saa silti jatkamaan katselua. Jokaisen jakson jälkeen teki mieli katsoa seuraavakin, sillä halusin saada selville, miten ihmiset olivat voineet satuttaa toista niin paljon, että se ajaisi itsemurhaan. Mistä tällaiset ajatukset tulevat?

Itsemurha on käsitteenä todella ahdistava. En mielelläni puhu siitä tai katso elokuvia/ohjelmia aiheeseen liittyen. Valitettavasti itsemurhat ovat yleisiä - kaikkialla. Tälläkin hetkellä joku, jotkut, painivat tämän kammottavan asian kanssa.

Kuvat: Pinterest

Katsoin sarjan alle viikossa, ja viimeisen jakson jälkeen minulle iski suru. Ja ahdistus. Toisaalta myös mielenkiinto. Haluan tulevana opettajana, vanhempana, ystävänä tai ihan vaan tuntemattomana olla auttamassa. Antaa apua tarvitsevalle tietoa ja tehdä selväksi, ettei itsemurha ole ikinä ratkaisu. Minä en hyväksy sitä, sillä aina on olemassa ratkaisu. Jokaisen täytyy tietää, että heistä välitetään ja että elämä on elämisen arvoista. ♡

Mä suosittelen tätä sarjaa ihan jokaiselle (löytyy myös kirjana!). Jokaisen nuoren tulisi nähdä tämä, sillä ainakin minussa sarja aiheutti todella paljon tunteita ja kysymyksiä. Oletteko kuulleet tai katsoneet kyseistä sarjaa?

Synkästä aiheesta huolimatta oikein mukavaa keskiviikkoa! :)

​​​​​