SAVULOHI-RIISISALAATTIA JOULUPÖYTÄÄN

Ruokakolumnini julkaistu Keskiviikko -lehdessä.

Jouluruoka ja syöminen taitaa olla monen muunkin mielestä joulun yksi kohokohdista. Monissa perheissä perinteisten jouluruokien tilalle on kehitelty jotakin uutta, mutta meidän perheessämme joulupöydässä on tarjolla juurikin niitä perinteisiä jouluruokia, kuten laatikoita. Oma lempparini on ehdottomasti porkkanalaatikko, josta on tullut vasta viimeisten vuosien aikana suurta herkkua. Niiden lisäksi ruokapöydästä löytyy karjalanpaistia, salaattia, rosollia, joulukinkkua sekä lohta useammassa eri muodossa. Lohi on meidän perheessä suosituin jouluruoka, joten sitä tulee syötyä varmaan eniten. Niin paljon, ettei taas hetkeen tee mieli. :D

Lohi sopii myös erittäin hyvin salaatteihin, joista yksi lemppareistani on maukas savulohi-riisisalaatti. Mummoni tekee kyseistä salaattia aina jouluisin. Se on nopea valmistaa ja salaatin voi tehdä etukäteen jääkaappiin maustumaan vaikka aatonaattona. 

 SAVULOHI-RIISISALAATTI

noin 300g savustettua lohta

noin 3 dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä

noin 80g suolakurkkua

puolikas kurkku

2 tomaattia

3 rkl majoneesia

ripaus mustapippurirouhetta ja suolaa

tuoretta tilliä

 

1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä.

2. Pilko sillä aikaa kasvikset pieniksi paloiksi.

3. Silvi ja paloittele myös lohi.

4. Sekoita lopuksi kaikki ainekset kulhossa, lisää majoneesi ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

5. Kaada salaatti tarjolle hienompaan tarjoilukulhoon ja koristele tuoreella tillillä.