KOKKARI, MANOLATES JA POTAMIN VESIPUTOUKSET

Vuokrasimme heti loman toisena päivänä auton, sillä Samoksella bussiliikenne on ilmeisesti aika kehnoa.. Kun on oma auto käytössä, pääsee näkemään sellaiset paikat, joita ei välttämättä muuten näkisi. Olin jo ennen reissua ottanut vähän selvää, että missä kannattaisi käydä. Niinpä kartan avulla lähdettiin suunnistamaan kohti Samoksen kaupunkia. Kerroinkin jo aiemmin, ettei Samoksen kaupunki (eli Vathi) oikein iskenyt meihin, joten piipahdettiin siellä vain pikaisesti.. Siitä matkamme jatkui kohti Kokkaria.

Monet suosittelivat tätä pientä kylää Kokkaria. Aivan upealla paikalla oleva kylä, johon matkustaisin, jos kaipaisin täysin löhöilylomaa. Muutamia ravintoloita ja kauppoja.. Meri oli ihan uskomattoman väristä! 

Kokkarista jatkoimme matkaa kohti Manolateksen vuoristokylää. Tie oli niin kapea ja mutkikas, että välillä ihan pelotti. :D Mutta, mikä metsä meitä ympäröikään, kun nousimme kohti vuorta! WAU. Oli ihan pakko pysähtyä kuvaamaan ja kuuntelemaan purojen solinaa sekä lintujen laulua. Niin kaunista ♡

Manolateksen vuoristokylä oli tosi symppis. Muutama ravintola ja myymälä and that's it. Pakko nostaa hattua paikallisille, ketkä asuvat tuolla. Ei ole helppoa saati nopeaa lähteä käymään vaikka kaupassa, sillä tie lähes 400m korkeuteen on kunnon serpentiiniä. Suosittelen käymään, mikäli teillä on auto käytössä! Ps. Vinkkinä ravintola AAA.

Olin lukenut ja katsellut kuvia Potamin vesiputouksista. Oltiin aluksi vähän kahden vaiheilla, että jatkettaisiinko vielä matkaa kohti länttä ja kävisimmekö katsomassa nämä pienet putoukset. Näin jälkeenpäin täytyy todeta, että onneksi iskä halusi käydä siellä.

Jätettiin auto tien varteen ja lähdettiin kävelemään kohti putouksia. Kävelymatkaa kertyy reilu kilometri, joten kannattaa olla hyvät kengät jalassa. Pieni puro virtasi metsän keskellä ja oltiin vähän skeptisiä itse putouksista.. Kävelimme polun päähän asti, josta alkoi joki, joka kulki jylhien kallioiden välissä. Vaatteet kassiin, bikinit päälle ja jokeen kahlaamaan!

 Kävelymatka putouksille oli jo itsessään nähtävyys..

Vaatteet pois ja kahlaamaan..

Tähän aikaan vuodesta vesi oli varsin viileää, mutta uteliaisuus putouksia kohtaan sai unohtamaan veden kylmyyden kunnes.. Näin jalkojen juurella piitkiä lieroja. Olin jo varma, että ne olisivat myrkyllisiä käärmeitä, jotka saattaisivat vaikka purra. Luojan kiitos iskä pelasti ilmoittamalla, että kyseessä oli eräänlaisia ankeriaita. Ei siis hätää, joten matka jatkui :'D 

Sitten vastaan tuli pienet, mutta upeat putoukset. Jos oikein ymmärsin, niin rohkeimmat voivat kiivetä tästä vielä ylöspäin, josta löytyy aavistuksen isompi putous. Koitin kiivetä, mutta vaikutti vähän vaaralliselta, joten "tyydyin" näihin.. Vesiputouksen alla oli jo niin syvää, että siinä sai ihan uida. Upea näky ja kokemus! Tuolla saatiin jälleen olla ihan rauhassa eikä paluumatkalla tullut vastaan kuin yksi pariskunta.

Kotimatkalla poikettiin vielä Tsampoun rannalla, jota meille suositeltiin. Rannalla ei ollut enää tuohon aikaan ketään, joten saatiin taas olla keskenämme.. Kaunis pienikivinen ranta :)

Tuo päivä oli kyllä ihan mieletön. Nähtiin paljon kauniita kyliä ja maisemia. Paljon olisi jäänyt näkemättä saaresta, mikäli emme olisi vuokranneet autoa. Jos vaan löytyy rohkeutta autolla ajoon ulkomailla, niin kannattaa vuokrata kulkupeli ja käydä katselemassa muitakin paikkoja kuin hotellin lähiympäristö. Tiedä, mitä kaikkea voi löytääkään..