SITRUUNAINEN JUUSTOKAKKU

Viime aikoina olen tehnyt entistä enemmän ruokaa enkä juurikaan leiponut mitään. Ollessani viime viikonloppuna kotona vanhempieni luona, päätin kokeilla uudenlaista juustokakkua, kun kerrankin oli myös useampi herkkusuu tuhoamassa kakkua. Rakastan suklaata, mutta itse en ole mikään pelkkien tuhtien suklaisten jälkiruokien ja leivonnaisten ylin ystävä, vaan kaipaan mukaan jotain raikkautta. Siispä sain ideaksi leipoa sitruunaista juustokakkua browniepohjalla, josta tulikin mielettömän herkullinen! Osui ja upposi myös perheen muille jäsenille.

Irtopohjavuokana käytin tällä kertaa 20cm vuokaa, joten mikäli käytät isompaa, tulee kakusta aavistuksen ohuempi kuin kuvissa.

SITRUUNAINEN JUUSTOKAKKU


Browniepohja

  • 75 g suklaata
  • 50 g voita
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 dl vehnäjauhoja

1. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat kevyesti.

2. Sulata voi ja suklaa kattilassa sekoitellen.

3. Lisää joukkoon sokeri ja kananmuna kunnolla sekoittaen joukkoon.

4. Yhdistä kaakaojauhe jauhoihin ja sihtaa ne taikinaan. Sekoita hyvin.

5. Kaada taikina irtopohjavuokaan.

6. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.

7. Anna pohjan lopuksi jäähtyä kunnolla ennen kuin lisäät täytteen päälle.

Täyte

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
  • 3 liivatelehteä
  • 1 tl vaniljasokeria

8. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

9. Purista sitruunamehu kattilaan ja raasta kuori lautaselle.

10. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata puristetut liivatelehdet mehuun. Anna jäähtyä.

11. Vatkaa tomusokeri ja vaniljasokeri tuorejuuston kanssa.

12. Vatkaa toisessa kulhossa kuohukerma kuohkeaksi.

13. Vatkaa liivateliemi tuorejuustomassaan ohuena nauhana.

14. Kääntele lopuksi varovasti joukkoon kermavaahto ja sitruunan kuoren raaste.

15. Kaada täyte browniepohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Mukavaa keskiviikkoa sinne <3