SITRUUNAINEN PINAATTIPASTA

Edellisessä ruoka-aiheisessa postauksessa epähkäilin, mitä tekisin mummoni kasvattamasta kesäkurpitsasta. Nyt pähkäilin, mitä tekisin mummoni kasvattamasta pinaatista. Pinaattikeitto olisi nopeasti valmistuvaa ja hyvää, mutta teki mieli myös parmesaanijuustoa hahha. Parmesaania on vähän tylsä syödä yksinään, joten pastaan päädyttiin myös tällä kertaa. Näkisittepä mummoni kasvihuoneen, siellä kasvaa vaikka mitä <3 Minäkin haluan joskus samanlaisen!

SITRUUNAINEN PINAATTIPASTA

  • spaghettia
  • 200-250g (tuoretta) pinaattia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • tuoretta chiliä oman maun mukaan
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria
  • parmesaanijuustoa raastettuna

 

  1. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta ohjeen mukaan.
  2. Huuhtele pinaatti ja kuori sipulit. Silppua pinaatti, sipulit ja chili pieneksi. 
  3. Lisää pannulle tilkka öljyä ja heitä joukkoon pinaatti, sipulit ja chili. Paista hetki ja lisää lopuksi kerma. Kun kerma on keittynyt kokoon, mausta suolalla ja mustapippurilla sekä lisää lopuksi sitruunamehu.
  4. Yhdistä pasta ja kastike kattilassa. Raasta parmesaanijuustoa päälle.

Tää on kyllä niin hyvää eikä vaadi 20 minuuttia pidempää!