SITRUUNAMARENKIPIIRAS

Mun ei alunperin pitänyt edes jakaa tätä reseptiä, mutta sitten jostain syystä tulin toisiin ajatuksiin. Erilaiset ruokajutut on aina tykättyjä, joten täältä tulee - kevään makuja jälkkäripöytään :)

Alkuperäinen ohje on täältä, jota kuitenkin muuntelin hiukan. Marenkia tuli myös omaan makuun liikaa, joten laittaisin ainoastaan 3-4 valkuaista. 

SITRUUNAMARENKIPIIRAS

Pohja:

125g voita

1 rkl sokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

1 keltuainen

1 rkl kylmää vettä

Voiteluun:

1 keltuainen

Täyte:

2,5 dl vettä

1,5 dl sokeria

1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

2 rkl perunajauhoja

3 keltuaista

Marenki:

3-4 valkuaista

1 dl sokeria
 

1. Sekoita pohjataikinaan pehmeä rasva ja kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää keltuainen sekä vesi ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

2. Voitele pohja munalla ja pistele se haarukalla. Paista pohjaa 200 asteen uuninlämmössä noin 12-15 minuuttia.

3. Mittaa kaikki täytteen aineet kattilaan. Kuumenna seos koko ajan huolellisesti hämmentäen kiehumispisteeseen.

4. Ota kattila levyltä, kun täyte on saonnut. Kaada vähän jäähtynyt täyte esipaistetun pohjan päälle vuokaan.

5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Levitä tai pursota marenki täytteen päälle.

6. Paista sitruunamarenkipiirasta 225 asteen uuninlämmössä noin viisi minuuttia tai kunnes marenki on saanut vähän väriä.

Iloista viikonloppua! :)