SITRUUNARAHKAJUUSTOKAKKU

Halusin kokeilla jotain hyvää & raikasta kakkua, ja pitkän etsimisen jälkeen päätin leipoa sitruunarahkakakun. Tähän ei tule lainkaan liivatelehtiä, joten vähän erilainen kakku kyseessä (mutta silti niiin yksinkertainen & nopea tehdä!). 

Jätin tarkoituksella sokerin pois, sillä halusin tehdä vähän ei-niin-makean version. Ihanan rahkamainen omaan makuun!

SITRUUNARAHKAJUUSTOKAKKU

Pohja


Marie keksejä 30 kpl

100-130g valkosuklaata

Täyte

200g Maustamatonta tuorejuustoa 

200g Sitruunarahka purkki

2,5 dl Kuohukermaa 

Sitruunan kuorta

4 Ruokalusikallista sitruunamehua 

(Sokeria)

Murskaa keksit ja sulata valkosuklaa. Sekoita keskenään.

Painele seos irtopohjavuokaan.

Vatkaa kerma. Lisää joukkoon purkki tuorejuustoa & sitruunarahkaa. Raasta sitruunan kuorta oman maun mukaan (saa laittaa aika reilusti). Purista joukkoon sitruunamehua. Jos seos ei ole tarpeeksi makeaa, voit lisätä sokeria.

Lisää täyte pohjan päälle & laita jääkaappiin pariksi tunniksi. Sitruunan maku tulee paremmin esiin, mitä kauemmin kakku 'muhii'.. :-)