SPLIT

Hvarin saarelta matka jatkui vielä loppuloman ajan Splitissä. Varasimme huoneiston nimeltä Apartment Belavista, joka on ehdottomasti yksi hienoimmista missä olen ollut. Huoneisto sijaitsee noin 10 minuutin kävelymatkan päässä Splitin keskustasta ja 15 minuutin päässä rannasta. Belavistan omistaa vanhempi pariskunta, joka vuokraa tätä asuntoa perinteisestä kerrostalosta. Kuten kuvista voi nähdä - huoneisto on todella siisti ja moderni ja näkymät parvekkeelta ovat uskomatton kauniit. Auringonlaskut tuolta ylhäältä olivat uskomattomat.. <3

Olimme Splitissä keskiviikosta lauantaihin ja tuona aikana kiertelimme kaupunkia todella paljon. Yksi päivä meni Krkan luonnonpuistossa, mutta muuten lähinnä tutkailtiin eri alueita, testattiin ravintoloita ja nautittiin auringosta. Splitin keskustasta löytyy myös muutamia perusvaatekauppoja kuten Zara ja Bershka. Benettonilla oli myös menossa tuohon aikaan todella hyvät alennusmyynnit. Reissun ostokset rajoittuivat tuliaisten lisäksi pariin paitaan. 

Viimeisenä kokonaisena päivänä kävelimme rannalle ja otimme siellä pari tuntia aurinkoa. Ranta oli vähän vaikea löytää ja arvatkaa vaan kuinka kauan etittiin sitä :D  Kyseessä ei ollut mikään turistiranta, vaan siellä oli meidän lisäksi vain muutamia paikallisia. Myös saaren päädystä löytyy useita erilaisia uimarantoja, muttei jaksettu lähteä sinne saakka kävelemään, kun tämä oli huomattavasti rauhallisempi ja lähempänä.

Splitin kaupungissa voi joka kadun kulmalta bongata leipomoja, joista saa herkullisia leivonnaisia huokeaan hintaan. Kannattaa rohkeasti kokeilla! Meidän asunnon alakerrasta löytyi mm. leipomo ja kahvila sekä nurkan takaa muutama supermarket ja Lidl. Haluttiin kuitenkin suosia pitkälti paikallisia tuotteita, joten käytiin ainoastaan katsomassa Lidlin tarjonta.. :) 

Ilat meillä menivät samalla rutiinilla. Laittautumista, viinin juontia, kortin peluuta sekä musiikin kuuntelua ennen illallista.. 

Splitin rantakadulla oli ravintoloiden suhteen valinnanvaraa, mutta suosittelen menemään muuallekin syömään. Parhaimmat ruokakokemukset olivat vanhan kaupungin puolella sekä meksikolaisessa street food tyylisessä ravintolassa nimeltä To Je To. Kyseinen ravintola on suht helppo bongata läheltä Zaraa (kulmauksesta löytyy leipomo ja kyseinen paikka löytyy sen kadun päästä). Käytiin To Je Tossa syömässä kolme kertaa, sillä ruoka ja palvelu oli erinomaista! 

TripAdivorin sivuilta voit kurkata tarkan sijainnin ja muiden arvosteluja.. :)

Split yllätti meidät positiivisesti ja molemmille tuli sellainen olo, että tänne on tultava uudelleen. Olen iloinen, että tehtiin ns.omatoimimatka ja tällä tavalla nähtiin myös Hvarin saari. Kannattaa siis miettiä pakettimatkojen tilalle tätäkin vaihtoehtoa, jolloin on mahdollisuus nähdä eri paikkoja ja majoittua haluamissaan paikoissa. Majoitustarjontaa Kroatiassa on runsaasti, vaikka toki pahimpaan turistiaikaan hinnatkin nousevat. Ensi kerralla voisi hyvin mennä vasta elokuun lopulla/syyskuun alussa, jolloin hinnat olisivat alhaisemmat eikä joka paikka olisi niin täynnä.. :) En voi muuta kuin suositella!

Nyt saatiin nämä reissupostaukset päätökseen, joten jos heräsi kysyttävää niin kysykää. Katsotaan, mikä ja milloin on seuraava matka ;)