SUOSIKKIMAAT, JOIHIN HALUAN MATKUSTAA UUDELLEEN

  • THAIMAA. Thaimaa taisi olla meidän ensimmäinen kaukomaakohde. Tää reissu oli ihan mieletön, sillä kyllähän elämä tuolla maapallon toisella puolella on aika erilaista ja poikkeavaa niin ruoan, kulttuurin, luonnon kuin tapojenkin suhteen. Phuket oli helppo kohde ensimmäiselle Thaimaan reissulle, mutta seuraavalla kerralla on pakko nähdä saaria. Sellainen kunnon saarihyppely olis niin siistiä! Oltiin Thaimaassa joulu-/tammikuussa ja sää oli huippu. Niin meidän mieleen, vaikka alkuun se kuuman ja kostean yhdistelmä tuntui aika erikoiselta. Ruoka oli hyvää, eläminen halpaa ja ihmiset mukavia. Ja se luonto ja meri.. <3
  • KROATIA. Tätä oon hehkuttanut täällä jo monesti, mutta Kroatia on ehkä lempparikohde koko Euroopassa. Me tehtiin 10 päivän reissu, jossa ensin vietettiin viikko Hvarin saarella ja loppuloma Splitissä. Molemmat kohteet oli ihan nappivalintoja, koska ne oli vähän erilaisia. Hvarilla otettiin aurinkoa rannalla ja altaalla, kierreltiin saarta ja rentouduttiin oikein kunnolla. Splitissä puolestaan kierreltiin kaupunkia ympäriinsä varmaan kymmeniä kymmeniä kilometrejä, vierailtiin Krkan luonnonpuistossa ja shoppailtiin. Elokuussa sää oli tosi miellyttävä, vaikka muutamalta pilviseltä ja sateiselta päivältä ei vältytty edes tuolloin.
  • KREIKKA. Kreikka on ollut aina yksi lemppareista maista, koska sillä on tarjottavana niin paljon erilaisia saaria ja kohteita. Olen ollut useamman kerran Rodoksella, mutta myös Kreetalla ja Samoksella. Kreikkaan löytyy usein edullisia lentoja ja eläminen on aavistuksen edullisempaa kuin Suomessa. Toukokuusta syyskuuhun sää on usein kuuma ja aurinkoinen, ja tekemistä riittää varmasti. Tällä hetkellä kiinnostaa eniten Korfu, Mykonos, Skopelos ja Thassos. Kreikkalaiset ovat myös ystävällisiä ja ruoka on erinomaista.
  • SAKSA. Oltiin Berliinissä äitini, serkkuni ja tätini kanssa ehkä vuonna 2012. Tehtiin pidennetty viikonloppureissu marraskuun tienoilla, jolloin oli jo melko viileää. Tarkoituksena oli kuitenkin kierrellä kauppoja ja tutustua kaikille uuteen kaupunkiin. Hotellivinkkinä hotelli Excelsior, josta tykättiin tosi paljon! Saksa vaikutti oikein mielenkiintoiselta, joten joskus on taas ehdottomasti päästävä esimerkiksi Müncheniin tai Frankfurttiin!

Tämän linkin kautta pääset tutustumaan osaan näistä matkakertomuksista tarkemmin. Sieltä löytyy ainakin postauksia Samokselta, Kreetalta, Rodokselta, Latviasta, Kroatiasta, Marmariksesta ja Meksikosta..:)