SYKSYISIÄ HERKKUJA

Tänä syksynä olen ollut innokas tekemään luonnon antimista erilaisia ruokia. Kanttarelleja ollaan kerätty ahkerasti, joten sieniruokia on tullut syötyä joka viikko. Muutaman rasian sain pakkaseenkin laitettua talvea ajatellen. Lisäksi on syöty mustikoita, vadelmia, puolukoita, luumuja, omenoita.. Mitä näitä nyt on :) Koko kesän ja syksyn ajan olemme saaneet mummolasta marjojen lisäksi mm. salaattia, kurkkua ja tomaatteja. Niitä on popsittu yllinkyllin ja on kyllä säästetty huimasti rahaa! 

Ajattelin jakaa muutaman herkullisen jälkiruuan, joita jokainen osaa valmistaa.

 

 

3-4 hengelle vispipuuro: 7 dl vettä, 4 dl puolukoita, 1 dl sokeria, 1 1/2 dl mannasuurimoita.

Kiehauta vesi ja puolukat, anna kiehua noin 10 minuuttia. Lisää sokeri. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan veteen ja anna kypsyä 5-10 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä puuro & vatkaa sähkövatkaimella lopuksi kuohkeaksi. 

 

 

Yksinkertainen omena-kaurapaistos: omenoita, sokeria ja vaniliinisokeria, kanelia, kaurahiutaleita, voita.

Riippuen haluamastasi määrästä, pilko omenat pieniksi palasiksi. Sekoita eri kulhossa sulatettu voi ja kaurahiutaleet (näitäkin oman maun mukaan!). Kaada omenalohkot ja kauraseos vuokaan. Sekoita joukkoon sokerit ja kaneli. Paista uunissa 180-200 asteessa noin puoli tuntia.

Onko teillä jotain bravuuria, mitä valmistatte erityisesti syksyisin? :)