TAVOITTEET VUODELLE 2017

Uusi vuosi, uudet tavoitteet. Viime syksynä päätin, että tänä vuonna haluan elämääni jotain uutta ja pieniä muutoksia. Sen ei tarvitse olla mitään suurta. Mietin koko loppuvuoden, että mitä se voisi olla. Mitä minä oikeasti kaipaan elämääni?Hassua sinänsä, että tiesin tarvitsevani jotain uutta, mutten ollut varma että mitä. Ja, jos rehellisiä ollaan niin en vieläkään ole 100% varma.

Tässä kuitenkin pieniä asioita, jotka haluan pyrkiä toteuttamaan tänä vuonna:

  • Enemmän kirjoja, vähemmän ruutuaikaa. Mulla on ollut jo pitkään tapana jumittua television ääreen - etenkin iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Ajan voisi käyttää huomattavasti paremmin, kuten lukemalla tai vaikka venyttelemällä.
  • Ala lukemaan hyvinvointikirjoja. Olen jo pitkään halunnut lukea erilaisia hyvinvointikirjoja ja nyt olen päättänyt alkaa etsimään hyviä sellaisia. Vinkkejä? Haluan oppia lisää mm. tunteista ja niiden säätelystä, itsetunnosta, kehon ja mielen hyvinvoinnista sekä onnellisuudesta.
  • Etsi uusi asunto. Halusin mainita tämän kohdan, vaikka löysimme jo viime viikolla uuden kodin. Muutto olisi 1.3., joten vielä on hetki aikaa..
  • Karsi tavaraa ja lahjoita kaikki ylimääräinen kirpputorille. Muuton myötä on myös pakko karsia tavaraa, sillä uuden asunnon suurin miinus löytyy vähäisestä säilytystilasta. Toisaalta ei ole varmaan yhtään huono idea putsata kaapit kaikesta turhasta.
  • Pyri nauttimaan joka hetkestä. Älä odota kesää, tulevaa viikonloppua tai ensi vuotta. Eläminen tässä ja nyt on niin tärkeää, mutta yllättävän vaikeaa. 
  • Ole niiden ihmisten ympäröimänä, keistä oikeasti välität. Eli vietä aikaa rakkaiden ihmisten kanssa ja keskity silloin heidän kanssa olemiseen. Puhelimella tai tietokoneella kerkeää kyllä olla! Ole läsnä.
  • Tee asioita, joista nautit. Kuuntele enemmän itseäsi ja tee asioita, mitkä tekevät onnelliseksi.
  • Käytä rahaa viisaasti. Vaikkei mulla ole koskaan ollut rahavaikeuksia, niin opiskelijana on kiinnittettävä entistä enemmän huomiota rahan käyttöön. Matkustelu on kuitenkin asia, josta haluan viimeisenä tinkiä. Se on asia, jota rakastan ja joka tekee onnelliseksi. Miksi siis luopuisin siitä?
  • Kuuntele itseäsi. Älä anna muiden ihmisten mielipiteiden vaikuttaa omiisi. Muista aina, että elät omaa elämääsi ja teet siitä omannäköisesi. ♡ 
  • Ole armollinen itsellesi. Tee kaikkesi ja se riittäköön - oli lopputulema mitä tahansa.

Tavoitteiden kirjaaminen ylös auttaa ja näin ollen on helpompi lähteä toteuttamaan askel askeleelta näitä asioita. Kannattaa kokeilla! :)